Štovanje Svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske, u Župi sv. Katarine dj. mč. Gornji Mihaljevec

gornji mihaljevec
Štovanje Svetog Josipa u Gornjem Mihaljevcu

Svetom misom za Domovinu, koju je prikazao vlč. Ivan Vugrinčić, ove je subote započelo obilježavanje svetkovine Svetom Josipu, nebeskom zaštitniku Hrvatske u Župi sv. Katarine dj. mč. Gornji Mihaljevec.

Nakon mise organizirano je predstavljanje Radio Marije i zbirke knjiga „Vjera u sjeni politike“ autora Damira Borovočaka.

Željko Tomašić, voditelj projekta, prisutnima je predstavio autora i njegovo djelo pri čemu je naglasio kako se radi o aktivnom domoljubnom djelatniku, političkom analitičaru, putopiscu, publicistu i povijesnom istraživaču. Za svoj društveni rad dobio je mnoge zahvalnice i priznanja. Prvi predsjednik Republike Hrvatske, dr. Franjo Tuđman, odlikovao ga je s tri državna odličja.

Borovočak je i idejni začetnik proglašavanja 20. lipnja u Hrvatskom saboru Danom sjećanja na žrtve Stjepana Radića, Pavla Radića i Đure Basarićeka zločinački ubijenih te Ivana Granđe i Ivana Pernara ranjenih u Skupštini u Beogradu 1928. godine.

Cijeli program je vrlo vješto vodila Gabrijela Košak, članica KUUL Gornji Mihaljevec, a događanje su svojim prigodnim nastupom uveličale članice ženskog pjevačnog zbora KUU LIPA Gornji Mihaljevec.

Po završenom predstavljanju knjiga u organizaciji KUUL Gornji Mihaljevec nastavljeno je druženje duboko u noć.

Ostavi komentar