Krumpiruša prema bakinom receptu

krumpiruša

Bez obzira priprema li se krumpiruša kao glavno jelo ili međuobrok, uvijek je pri ruci kad treba pripremiti nešto brzo, jednostavno i ukusno. Evo recepta prema bakinim uputama za krumpirušu koju će svi zavoljeti.

Krumpir se nareže na sitne kockice. U tavicu na malo ulja stavimo pirjati luk. Kad je luk staklast dodamo krumpir, podlijemo vodom i pirjamo dok krumpir ne omekša.

Tijesto se pripremi na način da u brašno dodamo sol i sve promiješamo. Zatim se dodaje ulje te ulije mlaka voda koju smo pomiješalio s octom. Sve zajedno umijesimo dok se ne dobije fino vučeno tijesto.

krkumpiruša

Listove tijesta premažemo s uljem i na to rasporedimo nadjev od krumpira. Namastimo lim za pečenje i stavimo savijače. Peći na 200 stupnjeva oko pola sata.

U međuvremenu u malo vode dodamo prstohvat soli, prokuhamo i kad je savijača pečena, polijemo je s malo vode te stavimo peći još pet minuta. Servirati s kiselim vrhnjem ili jogurtom.

 

Sastojci:

– krumpir

– luk

– tijesto za savijače

– ulje

– sol, papar

 

Tijesto:

– 450 g glatkog brašna

– prstohvat soli

– 3 žlice ulja

– 300 ml vode (mlake)

– 1 žlica jabučnog octa

 

foto: rr

Ostavi komentar