U istražnim zatvoru završili mladići koji su napali policajce u Čakovcu i Paragu

Dvojica mladića koji su u Paragu i Čakovcu napali policajce završili su u istražnom zatvoru.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (rođenog 1996.), donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe, napada na službenu osobu i prijetnje, sve iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik između 12. i 15. rujna 2017. u Trnovcu, nasilno otvorio zaključana ulazna vrata obiteljske kuće iz koje je uzeo i za sebe zadržao hladnjak, tri stola, sedam stolica i više komada raznog posuđa (u vrijednosti oko dvije tisuće kuna).

Osnovano se sumnja i da je 15. rujna 2017., kad su mu policijski službenici rekli da mora poći s njima u službene prostorije policije zbog sumnje da je počinio opisano kazneno djelo teške krađe, šakom pokušao udariti policijskog službenika, no u tome je bio spriječen, a potom je ugrizao policijskog službenika za palac desne ruke. Nakon što su policijski službenici svladali okrivljenikov fizički otpor, tereti ga se da im je rekao kako će ih ubiti kad bude pušten na slobodu.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

>> Policajci došli u Parag po lopova, a on jednoga ugrizao i zatim im još prijetio smrću

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je, nakon ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (rođenog 1998.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da se okrivljenik 17. rujna 2017. oko 1,45 sati u Čakovcu, prilikom postupanja policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, nakon što su ga policijski službenici pozvali da stane, oglušio na poziv i počeo bježati; a kad ga je policijski službenik sustigao i uhvatio za rame, okrenuo se prema njemu, udario ga šakom u lice i nanio mu tjelesne ozljede.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

>> VIDEO: Policija trebala upotrijebiti prisilu za privođenje mladića (19) u Čakovcu

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE