Po babi i stričevima? Ma kakvi!

Zapošljavanja po babi i stričevima tema je koja nikad ne silazi s novinskih stupaca u Hrvatskoj. A kako to izgleda, nikad ni neće. Najnovija afera dolazi iz krugova bliskih Plenkoviću, naime  glasnogovornik i jedan od njegovih najužih suradnika Marko Milić, slao je Krunoslavu Jakupčiću, šefu Hrvatskih šuma, poruke o zaposlenju svog prijatelja Nike Dujmovića. Napisao mu je poruku “Niko Dujmović”, a Jakopčić je na to odgovorio: – Radit će na godinu dana na neodređeno, tako je to kod nas”.

Sada, nakon što je sve dospjelo u javnost, pljušte optužbe, sugerira se da to nije istina i opet se drvljem i kamenjem ide na medije da su, kako to optuženi vole kazati u takvim situacijama, sve uzeli iz konteksta.

Ta situacija, te sve prethodne, a ima ih fala Bogu mali milijun,  pokazuje nam da današnji političari nemaju ni trunke srama pa sva ta silna zapošljavanja rješavaju porukama, za koje kao da ne znaju da je sve što jednom napišeš nekome zauvijek ostalo zabilježeno.

S druge strane, mi građani već smo postali imuni na takve afere. Ništa nas skoro pa ne iznenađuje jer smo takvu praksu prihvatili zdravo za gotovo. Ispada da se više cijeni to što imaš poznanstva od svog znanja koje posjeduješ. I ne, nisu to one socijalne veze koje stvaraš kroz život, već uhljebničke veze.

Kako prekinuti taj niz? Pa tako da počneš od sebe. Mijenjaš sebe, stremiš prema boljem. To nikako nije jasno ni Silvanu Hrelji koji je nakon afere izjavio sljedeće:

“Ovo društvo je kontaminirano tim načinima i zapošljavanja i utjecaja i svega i naravno da se moramo mijenjati, od školskog sustava do vrha i to ovisi o građanima, koga će izabrati.”

Dakle, prema njemu ispada da su građani krivi za uhljebnička zapošljavanja, a ne političari. Zar stvarno? S kojeg planeta je taj sišao?

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE