Urbanovo preraslo u top događaj godine!

Festivalom pušipela otvoreno je ovogodišnje jubilarno Urbanovo. U tri dana Štrigovu su pohodili ljubitelji vinske kapljice kako bi kušali najbolja međimurska vina koje su nudile  čak 24 vinarije.

Iako je na oko bilo vidljivo da posjetitelja nije bilo toliko kao prošlih godina, organizatori i vinari su zadovoljni napravljenim poslom. Vjerojatno je razlog manjeg broja posjetitelja bio i taj što ove godine po prvi put nakon nekoliko godina nisu vozili autobusi iz Čakovca. S obzirom na pojačani nadzor policije, ljudi se vjerojatno nisu htjeli dovesti do situacije voze pod utjecajem alkohola i ugrožavaju druge sudionike u prometu pa su radije ostali kod kuće. Tako je izostao taj dio ekipe, koji je zabavu za vikend odlučio potražiti negdje drugdje.  

U petak su svečano otvorenje pohodili političari s lokalne i nacionalne razine. Urbanovo je zapravo s godinama postala platforma na kojoj se okupljaju predstavnici izvršne vlasti, što stavlja jednu dodatnu težinu na cijelu manifestaciju. Može se primijetiti da ih je svake godine, na svakom otvorenju Urbanova, sve više. Ove godine u prilog su im išli i predstojeći izbori za EU parlament pa su vjerojatno s pojavljivanjem na manifestaciji računali na koji glas više.  

Subota i nedjelja bila je rezervirana za one iskonske ljubitelje dobre vinske kapljice. Prošli su u ležernijem izdanju uz puno odličnih trenutaka koji su se pod “must” morali ovjekovječiti i objaviti na društvenim mrežama.  

Vidljivo je da je Urbanovo preraslo na novu razinu, no pitanje je sad što dalje? Čini se da su pred vinarima novi izazovi koji će u narednim godinama morati prevladati. Možda će dugo očekivani Društveni dom u sklopu kojeg će se nalaziti Muzej pušipela i kušaonica biti ta stepenica više. To ćemo uskoro moći vidjeti!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE