Nema do šampanjca, tamburaša i jagoda!

Redoslijed riječi u naslovu nije slučajnost. Iako bi svima bilo logičnije da su nakon šampanjca jagode, ovaj redoslijed je napravljen prema mojem rođendanskom vikendu. Da, da vrapci na grani znaju kad mi je rođendan, pa sam čestitke i lijepe želje primala od petka do ponedjeljka, jer za njih nikad nije kasno.

Da mi se sve želje i ostvare zaista ne bi imala niti jedan problem u životu. Nije da ih imam i sad, ali znate onu- ponekad svi imamo loš dan. Sva sreća ne pamtim kad mi je zadnje bio loš dan, a kišu, vjetar i ostale elementarne nepogode ne račun pod svoju (ne)sreću. Malčice sam se osjetila ‘’starom’’ kad mi je bliska prijateljica zaželjela prvo puno zdravlja, jer smo sad već u tim godinama.

Treba paziti na zdravlje. No, ovaj sam vikend prekardašila sve ono što podrazumijeva zdravo. S obzirom da sam za rođendan potrefila Urbanovo, degustirala sam fine muškate, tramince i predikate – naravno u primjerenim količinama. Baš mi se sviđa da sam u dobrom društvu proslavila ročkas, uz tamburaše i finu tortu od jagoda.

Kad smo kod slavlja, pred nama je Festival cvijeća i jagoda, manifestacija koja naš Čakovec pretvori u pravi mali bombon od grada. Sve će mirisati na raznoliko cvijeće, jagode koje proizvođači nude u potocima. Mislim da bi bilo jako zanimljivo da uz štandove, koji su ove godine besplatni za sve izlagače u ponudi imamo i razne proizvode od jagoda.

Zamislite samo da osim košarica s jagodama u ponudi imamo palačinke s preljevom od domaće jagode, šampanjac s jagodama, voćne salate od jagoda- za svakog ponešto. Od zdravih do manje zdravih, ali slatkih delicija. S obzirom da sam rođena u svibnju, mjesecu jagoda volim ih jesti u svim kombinacijama. To zna i moja mama pa me ovaj rođendan nije zaobišla njezina fina torta!

Ostavi komentar