ONI SU SPREMNI Mursko Središće ne boji se zime i snijega

Grad Mursko Središće sa okolnim općinama prošle godine kupio je privatno komunalno poduzeće Murs ekom d.o.o. sa ciljem da unaprijedi komunalne usluge za građanstvo. Tako je uveden odvoz bio otpada, kupljeno zemljište i izrađeni projekti sa građevinskom dozvolom za gradnju kompostane, preuzeto je upravljanje grobljima. Murs ekom održava javne i zelene površine.

Na jednom od prošlih kolegija, gradonačelnik Dražen Srpak je zadužio direktora Murs ekoma i voditelja Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da izvide mogućnost organiziranja zimske službe na području Grada Mursko Središće od strane Murs ekoma, a što je ovih dana i uspješno privedeno kraju.

Provedena je javna nabava te kupljeni novi veliki traktor od 100 KS a koji će služiti uz već postojeće strojeve, kao što su manji traktor Belarus, Tomo Vinković i Rider za održavanje javnih i zelenih površina i zimsku službu.

Predviđeno je da samo Mursko Središće čisti Murs ekom, dok su po naseljima sklopljeni ugovori sa podizvođačima te smo sigurni da će se osigurati pravovremena i dobra usluga. Cijena traktora sa opremom je bila 400 tisuća kuna. 

Iz Murs ekoma su zadovoljni što su također dogovorili zapošljavanje vrlo iskusne i kvalificirane osobe za upravljanje strojom.

Ostavi komentar