Video: Isprobali smo kako koristiti električni romobil u Čakovcu!

Električni Bolt romobili od petka su dostupni na ulicama Čakovca. Vožnja se naplaćuje 75 lipa po minuti!

Isprobali smo vožnju koju možete pogledati na video linku:

150 električnih romobila građanima je dostupno na nekoliko lokacija – na Trgu Republike, kod HZZO-a, II. osnovne škola Čakovec, Međimurskog veleučilišta, Gradskih bazena „Marija Ružić“, Trgovačkog centra Jug Mall, u Mihovljanskoj ulici, kod Trgovačkog centra Kaufland, Hrvatske pošte u Masarykovoj ulici i uz Županijsku bolnicu Čakovec.

Kako koristiti e-romobile?

Uz pokretanje projekta održana je i demonstracija najma i korištenja usluge eco-friendly Bolt električnih romobila na području grada. Kako je naglašeno, romobili su raspoređeni na frekventnim lokacijama gradova, a njihova dostupnost vidljiva je korisnicima aplikacije. Za aktivaciju usluge dovoljno je preuzeti ili ažurirati aplikaciju Bolt te odabrati ikonu romobila. Nakon toga korisnik će biti preusmjeren na sučelje za najam romobila. Romobil se otključava skeniranjem QR koda koji se nalazi na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje romobila. Također, prije korištenja ove usluge potrebno je aktivirati kartično plaćanje.

Svaki romobil dolazi s GPS uređajem koji pruža uvid u lokacije na kojima je moguće preuzeti, ali i ostaviti romobil, a svako jutro Bolt raspoređuje dezinficirane romobile na predodređena mjesta.

Spomenimo kako će središte Čakovca biti podijeljeno u dvije obavezne parkirne zone te zone usporenog kretanja, dok će prometovanje Ulicom kralja Tomislava biti zabranjeno. Kada je riječ  o virtualnom parkingu koji nije uz stalke za bicikle, romobil je potrebno parkirati uzdužno u smjeru pješačkog ili automobilskog prometa te, naravno, nikada ispred ulaza u zgrade.

Ostavi komentar