Zoran Horvat iz čakovečkog Streljačkog društva Mihovil postao prvak Hrvatske u disciplini revolvera

U subotu i nedjelju 16. i 17. rujna na streljani Pampas u Osijeku održano je Prvenstvo Hrvatske u streljačkim disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra.

Streljačko društvo „Mihovil“ Čakovec nastupilo je sa 11 svojih strijelaca koji su na županijskim prvenstvima ostvarili pravo na nastup na državnom prvenstvu.

U subotu 16. rujna pucale su se zasebne discipline pištolja i revolvera. Iz pištolja su članovi SD-a Mihovila pucali solidno u jakoj konkurenciji te je ekipa (Vjeran Horvat, Zoran Horvat i Deni Polanec) zauzela 9. mjesto od 20 ekipa.

Nakon toga su pucali iz revolvera gdje je ekipa (Zoran Horvat, Vedran Biševac, Grošanić Antun) zauzela 11. mjesto od 20 ekipa. Najveći i nezapamćeni uspjeh postigao je Zoran Horvat koji je u pojedinačnoj konkurenciji iz revolvera u regularnom dijelu ispucao 190 krugova isto kao i Zlatko Vrdoljak iz Streljačkog kluba Las iz Zagreba.

Slijedilo je finalno raspucavanje brzog dijela gađanja gdje je Zoran Horvat pomeo konkurenciji ispucavši neviđenih 50 krugova („pet cenera“) i opravdano zauzeo 1. mjesto te ovim rezultatom stekao najviše streljačko zvanje „nacionalni majstor strijelac“.

U nedjelju 17. rujna pucala se objedinjena disciplina pištolja i revolvera gdje je ekipa SD-a Mihovil (Zoran Horvat, Antun Ladić, Vedran Biševac) zauzela visoko 5. mjesto od 19 ekipa, dok su ostali strijelci solidno ispucali ocjenske serije.

Napredak strijelaca iz SD-a Mihovil primjećuje se iz godine u godinu ostvarenim rezultatima na državnim prvenstvima gdje se svake godine ljestvica rezultata podiže, što je rezultat ustrajnog rada i treninga. Na državnom prvenstvu u disciplinama pištolja i revolvera u prosjeku nastupa oko 120 najboljih strijelaca iz države što zasigurno uzdiže rezultat koji je Zoran ostvario u revolveru.

Iz Međimurja su još nastupili i strijelci iz Streljačkih klubova „Alzas“ iz Čakovca i „Sloboda“ iz Mihovljana koji su također solidno ispucali na metu.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i koji nas podržavaju u našem radu te se obvezujemo slijedeće godine ljestvicu rezultata postaviti još malo više, poručili su iz SD-a Mihovil.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE