STRELJAŠTVO: Započele najbolje hrvatske lige, najraspoloženija od naših Anamarija Turk iz Zelenbora

Započela je nova sezona najboljih hrvatskih liga 1. A i 1. B u gađanju zračnim oružjem: zračnom puškom i pištoljem.

Tako je ponajbolji hrvatski klub u gađanju zračnom puškom SK Dalmacijacement bio domaćin 1. kola 1. A lige u sklopu međunarodnog turnira na kojem je sudjelovalo sudjelovalo preko 220 natjecatelja iz: Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Od međimurskih klubova Zelenbor Brezje natječe se standardnom s muškom i ženskom ekipom u 1. A ligi – zračna puška. Za mušku ekipu nastupaju:  Dragan Turk, Filip Zadravec i Miroslav Turk, a za žensku: Anamarija Turk, Lara Kralj i Lara Vrančić.

Ekipa čakovečkog Alzasa koja se natječe u u 1. hrvatskoj A ligi u zračnom pištolju

Iz Alzasa Čakovec pod vodstvom trenera Marijana Turka u 1. A ligi u zračnom pištolju nastupaju: Ivica Takača, Saša Kralj i Stjepan Hamer.

U 1. kolu postigli su možemo reći svoje uobičajene rezultate, a najraspoloženija je bila ženska ekipa Zelenbora kojoj je 5. mjesto od 9 ekipa u elitnoj skupini hrvatskog streljaštva odličan rezultat. Posebice se u njoj istakla Anamarija Turk koja je pucala rezultat iznad 600 točnije 612,6 što je iznadprosječno dobro i može donijeti i nastup među 8 najboljih tj. u finalu jačih natjecanja.

Njihovi muške kolege osvojili su također 5. mjesto, što je rezultat koji je na razini prošlogodišnjih.

Isto vrijedi i za “pištoljaše” Alzasa koji su bili 4. u konkurenciji 8 ekipa koliko ih se natječe u 1. A ligi – zračni pištolj. Rezultati u ovoj konkurenciji nisu bili “nešto” što se tiče svih ekipa, a isto vrijedi i za naše koji su upucali 1655 krugova. Iako su se Takač i Kralj približili solidnoj brojci 560, ipak za nešto više, potrebno je gađati na višem nivou, barem iznad 565 do 570.

Već sljedeći vikend, u subotu 16. studenog na rasporedu je 2. kolo u Osijeku.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj