Speedway: Čak 16 vozača provelo vikend u Međimurju na prvom treningu!

Mlade nade poput Francisa Gustsa, Anže Grmeka, Kevina Fajfera i još 12 drugih vozača proveli su vikend i početak tjedna u Međimurju. Speedway stadion Milenium otvorio je vrata vozačima i s prvim sunčanim danima ožujka oni su stigli u Donji Kraljevec.

Najjužniji speedway stadion s prvim danima ožujka započeo je s radom i prepoznatljiv zvuk rada speedway motocikala čuo se od Goričana do Donjeg Kraljevca.

„16 vozača prošlog je vikenda boravilo u Međimurju, neki su ostali i tri, četiri dana, a u narednim danima očekujemo još barem trideset drugih vozača, dolaze nam dvije momčadi iz Poljske, ali i brojni individualci“ rekla je Darija Pavlic, direktorica FIM Speedway Grand Prix of Croatia utrke i predsjednica Speedway kluba Milenium. „Jurica priprema stazu kao za sebe, za svoje treninge i upravo ta odanost sportu je ono po čemu je naš stadion prepoznatljiv, drugi vozači to cijene i rado nam se vraćaju.“

Treninzi se održavaju svakog dana od 10 do 16 sati i otvoreni su za javnost.

100 godina sporta

Ove se godine obilježava stoljeće speedwaya: naime, upravo je sredinom prosinca 1923. godine na australskom West Maitland Showgroundu (dva sata udaljenom od Sydneyja) održan prvi speedway meeting ikad.

U kasnim dvadesetima sportom su se počeli baviti i entuzijasti u Europi. Najstariji speedway klub koji i dalje djeluje britanski je Belle Vue Aces (Manchester), koji u tome nisu spriječili ni Drugi svjetski rat, ni nedavna pandemija.

Stotinu godina kasnije sezona Grand Prix utrka započinje po drugi puta zaredom u Hrvatskoj, na po mnogima najljepšem stadionu u Europi, onom u Međimurju. Kao najava odlične speedway sezone poslužit će dolazak momčadi svjetskog prvaka Bartosza Zmarzlika koji će okušati formu ovog vikenda.

„Zmarzlik nam stiže za vikend, a ovih dana dolaze i mnogi drugi poznati vozači, ali i miljenik naše publike Matej Žagar“ nastavit će Darija Pavlic. „To je odlični mamac za publiku koja će opet napuniti stadion pa pozivam sve da požure, osiguraju svoje ulaznice putem Entria i zapišu 29. travnja kao datum na koji dolaze u Međimurje!“

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Petkom živa glazba u Mamas & tapas

Vremenska prognoza 27. travnja

Vremenska prognoza: Sunčanije i toplije

Progoni vještica u Hrvatskoj