Renesansa čakovečkog rukometa: Pao Zamet za četvrtfinale Kupa

Muški rukomet definitivno opet diše punim plućima u Čakovcu. Nakon gotovo deset godina koprcanja otkako ga je napustio Željko Kavran, predanim radom s mlađim kategorijama i postupnim jačanjem seniorske ekipe MRK Čakovec je stigao do velikog rezultata.

U osmini-finala Hrvatskog rukometnog kupa u Čakovcu je u srijedu navečer poražen riječki Zamet s 32:31 za najveći klupski uspjeh u posljednje vrijeme – ulazak u u četvrtfinale, među osam najboljih hrvatskih ekipa. Nominalno trećeligaš, srušio je prvoligaša, što je za Riječane velika pljuska.

Međutim, čakovečka rukometna družina u ovom trenutku vrijedi puno više od lige koju igra – II. HRL-sjever, tako da se osjećalo “nešto u zraku” da uz pravu partiju i malo sreće mogu srušiti premierligaša iz Rijeke.

Osjetili su i navijači koji su dobro napunili tribine dvorane Graditeljske škole, pa su naši igrači dobili motiv više da pokažu koliko zapravo vrijede, iako su protiv sebe imali ekipu koja se nada da može ući u čak u Ligu za prvaka najbolje hrvatske lige.

Gosti iz Rijeke vodili su samo u prvom dijelu utakmice, dvadesetak minuta, ali nisu se uspjeli odvojiti. Do kraja poluvremena naši su preokrenuli i nakon prvih 30 minuta vodili 13:11.

Nastavili su istom tonu sve do kraja. Bilo je napeto i neizvjesno, ali pred sam kraj ipak +3 za naše i slavlje je polako moglo početi. Smanjili su gosti na 32:31, ali je to ujedno bilo sve ostalo je +1 za naše za veliko slavlje.

Sjajnu partiju nakon povratka u Čakovec pružio je Bruno Levak koji je od 32 postigao čak 18 golova. Statistika kakva je odlična za košarku, a kamoli ne za rukomet. Sjajna večer njega i ostatka ekipe.

Iako je Čakovec ‘uparen’ u ždrijebu s PPD Zagreb koji tek treba svoju utakmicu odigrati s Osijekom, protivnik naših još nije poznat, jer će ‘kuglice’ odlučiti o tome, pa je moguće da uz malo sreće i novo domaćinstvo dođe do senzacije i plasmana na Final Four kupa.

Čakovec – Zamet 32:31 (13:11). Dvorana u Čakovcu. Gledatelja 500. Suci Bosak, Herceg (Varaždin).

ČAKOVEC: Marciuš, Hajdarović, Levak 18, Jeftić, Škrobar, N. Petek 1, Horvatić 1, Srnec 2, Sklepić 6, Horvat 3, Herman, M. Petek 1, Toplek, Čapalija, Lacić, Farkaš. Trener: Borković.

ZAMET: F. Lučin, Sorić, Jeličić 6, Mrakovčić 6, Glava 6, Starčević 6, Martinović 1, Mozetić, Grgurević, Tomljanović, Babić, Načinović 4. Trener: Lalić.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE