Marko Tkalec – budućnost čakovečkog rukometa!

marko tkalec

MRK „Čakovec“ osnovan je u svibnju 2013. godine čime nastavlja bogatu tradiciju muškog rukometa u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji. Već u prvoj sezoni postojanja pod okriljem kluba okupljeno je više od 100 članova. Uz to su jedini muški rukometni klub u Čakovcu, te jedan smo od rijetkih sportskih kolektiva u županiji koji ima ustrojene sve generacije (seniori, kadeti, mlađi kadeti, dječaci „A“, dječaci „B“, dječaci „C“ i škola rukometa) . U mlađim dobnim kategorijama trenira stotinjak djece,a veseli činjenica da svake godine netko iskoči, te se priključi treninzima seniorske momčad.

Jedan od njih, pred kojim je budućnost u čakovečkom klubu je 16 – godišnji Marko Tkalec, učenik opće gimnazije Josipa Slavenskog. Uz rukomet, Marko voli svirati sintesajzer, a redovito s bavi i trčanjem.

Rukometom se počeo baviti vrlo kasno, tek u 8. razredu osnovne škole. Ističe kako su mu prvi treninzi bili malo naporni, ali se zahvaljujući suigračima i treneru vrlo brzo prilagodio.

 

– Cilj mi je doći do reprezentacije i profesionalno se baviti rukometom. Najbolje se snalazim na desnom krilu, a po potrebi mogu odigrati i desnog vanjskog, govori nam Marko.

 

Rukometni uzor mu je Ivan Čupić, a najveću podršku ima od obitelji koja je uz njega na svakoj utakmici. Motivaciju pronalazi u vjeri da može postati profesionalni rukometaš, a vrlo važnu ulogu u njegovom rukometu ima i trener koji ga uvijek motivira i traži više.

Također, Marko je odlukom Međimurskog rukometnog saveza proglašen perspektivnim rukometašem za 2019. godinu.

U čakovečkom prvoligašu s ovakvim radom i brigom o mladima ne trebaju brinuti za klupsku budućnost. (nl)

 

Ostavi komentar