Munjeviti Roko Farkaš: Najveći mi je cilj osvojiti zlato na Olimpijskim igrama!

Rekorde ruši kao od šale, u atletici je od malih nogu, trenira gotovo svaki dan, a niti natjecanje u seniorskoj konkurenciji ne predstavlja mu problem.

Roko Farkaš iz Nedelišća pravi je međimurski atletski dijamant koji visoko kotira na hrvatskim i svjetskim ljestvicama, a najnoviju medalju kući je donio iz Egipta iz Ismailije. U sastavu reprezentacije na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke oborio je još jedan hrvatski rekord, ovaj put juniorski na 200 metara gdje se prvi put ‘spustio’ ispod 21 sekunde, točnije na 20,89 sekundi. Ne samo da je postavio juniorski državni rekord, već i četvrti rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

Roko Farkaš
Foto: privatna arhiva

– Slegli su se dojmovi sad nakon nekoliko dana nakon osvojene medalje i naslova prvaka Mediterana do 23 godine, a osjećaj je stvarno super. Konkurencija je bila dobra i jako sam zadovoljan da sam uspio pobijediti. Planirali smo nastupati u Egiptu već jedno duže vrijeme zbog bodova koje nosi ovo natjecanje koji mi pomažu u sistemu rankinga preko kojeg lovim Europsko seniorsko prvenstvo u Rimu. Nismo znali do zadnjeg trena hoću li nastupati ili ne zbog ozljede leđa, ali ozljedu smo više manje sanirali i sve je bilo u redu, otkrio nam je 19-godišnji Roko svoj dojam o natjecanju.

Roko Farkaš
Foto: privatna arhiva
Cilj? Zlato na olimpijskim igrama!

– Mislim da meni kao i svakom sportašu najveći je cilj osvojiti zlatnu medalju na olimpijskim igrama. Smatram da je to najviše što jedan sportaš može postignuti u svojoj karijeri. Kao jedan od ciljeva također bih naveo ostvariti prvi rezultat u Hrvatskoj preko 8000 bodova na desetoboju jer to još nitko nije uspio napraviti, odlučno nam je rekao uvijek dobro raspoloženi i skromni Nedelišćanec, inače član varaždinskog Atletskog kluba Sloboda.

Cijeli intervju s Rokom možete pročitati u aktualnom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 24. svibnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE