Plesni par Jurica Kavran&Tihana Vusić: Ponovno osvojen naslov državnih prvaka

latino plesači

Proteklog vikenda je u Kaštel Sućurcu održano Državno prvenstvo RH u latinsko-američkim plesovima u organizaciji plesnog kluba Lolita iz Splita i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Sudjelovala su 63 sportska plesna para iz 15 hrvatskih plesnih klubova. Plesali su sambu, cha-cha-cha, rumbu, paso doble i jive. Parovi su se natjecali u 10 starosnih kategorija (mlađi osnovci, osnovci, mlađa mladež, mladež, starija mladež, odrasli, veterani I, veterani II, veterani III, U21) s time da je na ovom državnom prvenstvu po prvi puta u povijesti HSPS-a održano natjecanje u latinsko-američkim plesovima u starosnoj katergoriji U21 (under 21) za plesne parove od 16 do 21 godine starosti.

Jurica Kavran&Tihana VusićPrednatjecanja (četrvtfinala i polufinala) su započela u 16 sati kad su se parovi borili za ulazak u finalne krugove natjecanja koji su započeli u 19 sati svečanim defileom svih finalista. U prekrasno uređenoj i dupkom punoj dvorani ljubitelja plesa, pred publikom koja je od srca bodrila i pljeskom nagrađivala ne samo svoje favorite već i sve druge natjecatelje, plesno umijeće i kvalitetu pokazali su najbolji plesni parovi Hrvatske.

Jurica Kavran iz Čakovca s partnericom Tihanom Vusić, članovi PK Spin iz Zagreba, natjecali su se u čak dvije starosne kategorije te kroz jedno četvrtfinale i dva polufinala ostvarili pravo nastupa u dva finala. Tihana i Jurica od ove se godine natječu u elitnoj kategoriji odraslih (parovi starosti 19-35 godina). Unatoč tome što su bili najmlađi, odlično su se snašli među svojim starijim kolegama i ostvarili odličan rezultat te ponovno potvrdili višegodišnju kvalitetu rada i napornog treniranja. U kategoriji odraslih osvojili su izvrsno 3. mjesto između 16 parova. U drugoj kategoriji u kojoj su se natjecali, U21, su osvojili naslov prvih državnih pravaka u povijesti najtecanja u ovoj kategoriji u Hrvatskoj i izuzetno su zadovoljni ostvarenim rezultatima.

Ostavi komentar