Na šahovskom turniru u Goričanu pobijedio Ivica Mihoci

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Šahovski klub Goričan organizirao je Božićni turnir kojemu su se osim domaćih igrača odazvali i gosti iz ŠK Mursko Središće, ŠK Lopatinec i ŠK Sloboda Mihovljan.

Nakon svečanog pozdravnog govora koji je održao dopredsjednik kluba Stjepan Dominik, igrače je s turnirskim pravilima upoznao županijski sudac David Horvat. Dominik je istaknuo da je prema broju organiziranih aktivnosti i sudjelovanja na turnirima i drugim šahovskim događanjima gorički klub jedan od najaktivnijih međimurskih klubova. Tim više što je ŠK Goričan jedan od osnivača međimurskog šahovskog saveza i samim time uživa poseban status u međimurskom i hrvatskom šahu. Potom je odigran brzopotezni turnir po Bergerovom sustavu u 13 kola uz tempo igre od pet minuta po igraču za cijelu partiju, a pri suđenju su korištena Pravila FIDE za brzopotezni šah.

Prvo mjesto bez izgubljene partije s 11 bodova pripalo je domaćem šahisti Ivici Mihoci, drugi je bio Zlatko Kovačić iz Murskog Središća s 10,5 bodova, a treće mjesto je osvojio Darko Šardi iz Mihovljana sa 9 bodova. Zatim su slijedili: Ivan Marđetko i Ivan Fodor 8;  Josip Kerman 6,5; Pavao Lovrenčak 6; Stjepan Vadlja i Stjepan Novak 5; Miljenko Božić 4,5; Damir Jakšić 3; Matija Jakšić 1 i Stjepan Dominik pola boda.

Nakon uručenja nagrada prvoplasiranima, glavni kuhar Ivan Marđetko pripremio je večeru nakon koje je druženje nastavljeno  uz odigravanje brzopoteznih partija do sitnih sati po izboru.

 

Ostavi komentar