Odbojkaši Međimurje Centrometala u napetoj utakmici uzeli bod u Kaštelima

U utakmici prvog kola Superlige odbojkaši Međimurje Centrometala gostovali su kod državnog prvaka Mladosti Ribole Kaštele.

Krenuli su u najjačem sastavu, ali ne i dobro. Od početka seta imali su problema sa prijemom i domaći su poveli sa 8:3. Nastavilo se tako i dalje te su Kaštelani stigli do 19:10. Tada dobra serija servisa Vinceka. No domaći su već previše odmakli i set je završio 25:19. Očito je nakon dugog puta trebalo i vremena za adaptaciju.

Jer drugi set kreće bitno drugačije. Odmah je Centrometal poveo sa manjom prednošću. Poboljšali su se svi elementi igra kod gostiju i Kaštelani više nisu bili tako sigurni. Od 13:12 za Centrometal kreće velika serija i gosti vode 17:12. Povećano je to i na plus sedam. Dobar blok i servis natjerao je domaće na greške. Opet je završilo 25:19, ali sada za Centrometal.

Strašan je bio treći set. Domaći su poveli i dugo držali malu prednost. Sa dva bloka Zelenike Centrometal je izjednačio na 20:20. Svi gostujući igrači daju sve od sebe i ubrzo gosti vode. Suci sude jednu jako spornu loptu za domaće i umjesto 23:21 je poravnato. Centrometal stalno radi poen na protivnički servis i dolazi do set lopte. I tako ide poen za poen. Ukupno se skupilo šest set lopti za goste. Na kraju su se obranili i Lučić je prošao u napadu za 30:28 za Centrometal. Najmanje bod je osiguran.

Četvrti set su mnogo bolje otvorili Dalmatinci i poveli 6:1. No poravnato je već kod 11:11. Vodio je Centrometal 14:13. Ali nakon toga Kaštela je odigrala mnogo bolje i sa 25:17 došla do poravnanja na 2:2.

Peti set Centrometal je počeo odlično blokom. Tri blok poena i na promjeni strana 8:4 za Međimurce. No tada par blokova domaćih i rezultat je poravnat kod 8:8. Pri vodstvu 9:8 gostiju opet su linijski suci ukrali jednu loptu, a glavni to poštovali. Svejedno je prolaskom Lučića Centrometal poveo 12:10. I onda kad je najviše trebalo lošiji prijem uzrokovao je i lošiji napad i domaći sa četiri uzastopna poena dolaze do dvije meč lopte. Drugu su iskoristili za 15:13.

Bila je ovo odlična partija igrača Centrometala. Dugo dugo godina tamo su išli „samo po porciju“. Sada nose kući osvojen bod, ali ostaje žal za pobjedom. No ovo je pokazatelj da su u Črečanu složili dobru momčad i da se mogu očekivati lijepi rezultati.

U drugom kolu Centrometal dočekuje kod kuće osječku Mursu. Radi se o protivniku koji se znatno pojačao za ovu sezonu. Prije tjedan dana nesretno su izgubili finale kupa protiv zagrebačke Mladosti, a tamo igraju i tri bivša „Črečinčara“ Bogdanović, Prlić i Ivančić. Utakmica je na rasporedu u subotu 26. rujna u Atonu od 18 sati. Dolazak publike je dozvoljen uz održavanje socijalne distance. Prvo odigrano kolo je najbolja pozivnica.

Centrometal: Vincek, Juras, Zelenika, Orešković, Martinko, Lučić, Vuk, David, Ivan i Hrvoje Novak (trener Siniša Novak)

(nl)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE