Reakcija na članak: Klubovi su rekli DOSTA! Međimurski nogomet zaslužuje i može bolje!

U redakciju Međimurskih novina stigla je reakciju na priopćenje Međimurskog nogometnog saveza pa ga u nastavku u cijelosti prenosimo.

> Međimurski nogometni savez: Pozivamo sve klubove na razboritost i poštivanje zakona

Posljednji medijski istup dopredsjednika Međimurskog nogometnog saveza s najdužim stažem, izvjesnog D.D., gotovo je nemoguće zbog sadržaja ocijeniti ozbiljnim i službenim očitovanjem. Dotični nastavlja opstruirati djelovanje većine članova Skupštine MNS-a, uporno nas naziva pojedincima, nekolicinom, manjom skupinom, kaubojima, pobunjenicima…

Posljednje sjednice Skupštine sazvalo je više od 50 članova, ako pogledamo područje Hrvatske koje ima otprilike 1200 nogometnih klubova mogli bismo govoriti o nekolicini pobunjenika, no mi smo u Međimurju i MNS ima 74 člana u Skupštini. Je li 50 manjina među 74 članova? Ako i jest, nije jasno po kojoj računici.

Ovih 50-ak “kauboja” pokazalo je u ovih nekoliko mjeseci veću organiziranost od samog Saveza, što je vjerojatno teško palo DD-u koji više i sam ne zna na koji način obmanuti javnost. Skupština je rekla svoje, 17. rujna predsjednik je podnio ostavku, smijenjeni su dopredsjednici, te članovi Izvršnog i Nadzornog odbora. Odluke su potvrđene na Skupštini 22. listopada, a na kojoj je izabrana Izborna komisija zadužena za provođenje izbora novog predsjednika na Skupštini koja će se održati 19. studenog 2021. Smijenjeni dopredsjednik i šestorica članova fiktivnog IO koji na nelegitimnim sjednicama dižu ruke po volji Njegovoj nastoje uvoditi red u nered koji su sami stvorili.

Za vrijeme trajanja mandata koji je počeo 2018. godine MNS se ne može pohvaliti da je puno pomagao klubovima – bilo je tu podjela lopti, oslobađanja od kotizacije, pomoć u infrastrukturi sredstvima HNS-a, manje-više to je to. A sad ćemo baciti pogled preko Drave, na Županijski nogometni savez Varaždin, razdoblje od 2018. do danas.

Nabavljene su kamere za snimanje utakmica svim klubovima 1. ŽNL i 2. ŽNL, nabavljeni su laptopi svim klubovima, nabavljene su kućice za rezervne igrače, golovi, pokretni golovi i mreže za 15 klubova, kolica za povlačenje linija na igralištu za 66 klubova, 1000 markirnih majica za redare za sve klubove, oprema za trening svim nogometnim školama, preko 2000 lopti, i uz sve to još je podijeljeno HNS-ovih pola milijuna kuna za infrastrukturu.

A što je napravio MNS kod dobivenih sredstava od HNS-a za pomoć u infrastrukturi? Ukupno 600.000 kuna raspoređeno je na klubove, od čega je trećina tog iznosa otišla na račun 9 klubova i njima danas ne smeta ovakav način vođenja Saveza. Podaci su lako dostupni i mogu se provjeriti pa će se DD morati jako potruditi da demantira jasne činjenice i opet obmane javnost. Dosadašnjem vodstvu Saveza bitne su bile samo pozicije u tijelima HNS-a u kojima su se osjećali važni i putovali na utakmice reprezentacije, a međimurski nogomet bio je sustavno zapostavljen. Nas 50-ak “kauboja” svakodnevno se rukama i nogama bori kako bi klub dočekao iduće jutro i ne dozvoljavamo da nam se iznova prodaje magla.

Nagledali smo je se u posljednjih deset godina.

Potpis:
Članovi Skupštine MNS-a

(Svaki dan ima nas sve više pa ne bi bilo korektno izostaviti nekoga)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE