6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Polet u zadnjim minutama posljednjega kola obranio naslov prvaka

Dramatična završnica u borbi za naslov i u borbi za opstanak odigrala se u posljednjem kolu Četvrte HNL Čakovec – Varaždin.

U posljednjim minutama zadnjeg 30. kola dobili smo novog (starog) prvaka i treću momčad koja je uz Slobodu i Plitvicu napustila ligu.

Polet iz Svetog Martina na Muri obranio je naslov prvaka Četvrte lige samo s bodom prednosti ispred novajlije u ligi, Bednje i iskusne ekipe Nedelišća.

Zbog toga što prvak Polet ne želi ići u kvalifikacije za viši rang, tj. Treću HNL Istok iz lige, umjesto dva, ispadaju tri kluba, što ujedno izaziva refleksiju u nižim ligama.

Iz NK Poleta pak su se javili Međimurskim novinam, a i kažu da žele u viši rang natjecanja. Problem je u tome da ne žele u Treću HNL Istok, već bi željeli u Treću HNL Središte. Način na koji je HNL posložio lige u Hrvatskoj i inače ne odgovara klubovima kajkavskog kraja, pa je to upravo ono o čemu govore u Poletu.

Inače, samu utakmicu posljednjeg kola u Svetom Martinu na Muri obilježilo je čak osam golova. Pobjedu i naslov prvaka domaćin je osigurao tek u zadnjih petnaest minuta.

Pred oko petsto gledatelja u prvih 20 minuta pala su tri gola, a domaći dolaze u vodstvo već u 2. minuti golom Hozjana, a u petoj na 2:0 povisuje Čurin. Najbolji gostujući strijelac Valjak u 18. minuti smanjuje na 2:1 i tim rezultatom se odlazi na odmor. U drugom dijelu prvo Goričanec povisuje vodstvo na 3:1 u 48. minuti, ali gosti s dva gola Maleca poravnavaju i u završnici susreta donose neizvjesnost o prvaku. Ipak, sve dolazi na svoje mjesto u 77. minuti kada Goričanec svojim drugim golom ponovo dovodi Polet u vodstvo, a konačnih 5:3 za pobjedu i obranu naslova prvaka djelo je drugog strijelca lige Tomislava Medveda.

Poletovi konkurenti za prvo mjesto također su pobijedili svoje protivnike.

Nešto teži posao imala je Bednja koja je gostovala u Nedeljancu. Iznenađenje prvenstva, ekipa iz Beletinca, u prvom dijelu vodila je 0:2 golovima Marina Ivančića, a do kraja je Nedeljanec golom Škvarića samo uspio smanjiti na 1:2. U jednom trenutku, od 73. do 77. minute, Bednja je bila na prvom mjestu, jer je u tom trenutku u Svetom Martinu bilo neriješeno.

I Nedelišće je u te četiri minute bilo ispred Poleta jer su tada na svojim Tratama vodili protiv Rudara 3:0, a tako je na kraju završio njihov susret. Iskusna ekipa trenera-igrača Gorana Međumurca rutinski je odradila međimurski derbi pred tristotinjak gledatelja. Nakon finala kupa i ovo je uspjeh za momčad koja je stalno u vrhu lige. Ekipa Rudara koja je cijele sezone imala probleme u ekipi, što zbog ozljeda, što zbog kartona, također mora biti zadovoljna sezonom u kojoj je došla do polufinala kupa, a prvenstvo završila na solidnom osmom mjestu.

Kako za vrh, tako je neizvjesno bilo i u borbi za opstanak. Između Jalžabeta, Sloge i Zelengaja tražio se klub koji će uz Plitvicu i Slobodu napustiti ligu.

Najviše šansi da će ispasti davalo se Slogi koja je gostovala u Novom Marofu. Međutim, puleni Tihomira Blažeke baš kad je trebalo, od prve minute agresivnom igrom pokazali su da su došli u Novi Marof po pobjedu i bodove spasa. Na krilima junaka utakmice, trostrukog strijelca Ivana Fučka, već u prvom dijelu imali su prednost 1:3. Potvrdu da će i sljedeće godine igrati Četvrtu ligu u 69. minuti donio je Baksa za krajnjih 1:4.

Jalžabetu je za opstanak bila potrebna pobjeda i poraz Zelengaja zbog boljeg međusobnog omjera.

Zelengaj je gostovao u Domašincu i doživio 3:1 poraz, a sva tri gola za Dinamo, koji nije imao milosti, postigao je Stjepan Krznar, najbolji strijelac lige koji se nakon 30 kola zaustavio na brojci od 36 zgoditaka, dva više od Medveda.

Igrači iz Domašinca koje vodi mladi talentirani trener Nikola Goričanec kao novajlija u ligi dobro je igrao, pogotovo ujesen i na kraju završio na odličnom petom mjestu. Za nešto više sljedeće sezone moraju se dobro ekipirati.

Jalžabet je mislio da će imati lak posao s već otpisanom Plitvicom, pogotovo nakon što su vodstvom završili prvo poluvrijeme. Igrači Plitvice koji nisu imali što izgubiti u ovoj utakmici dobro su igrali, ali su se pošteno ispromašivali. Ipak su u drugom dijelu napravili mali preokret i poveli 1:2. Nakon promašaja gostiju Jalžabet se vraća u 70. minuti u igru i poravnava, ali to im još nije dovoljno za opstanak. Potpuni preokret za veliko veselje i ostanak u ligi desio se “pet do dvanaest”, u 90. minuti kada pobjednički gol za domaće postiže Bručić čime seli Zelengaj u županijsku ligu.

U ostale dvije utakmice bez nekog značaja istovjetni 2:1 rezultat.

U Prelogu nakon vodstva gostujućeg Međimurca domaćin preokreće rezultat i pobjedom završava prvenstvo na šestom mjestu. Mladost Komet koja ima dobru ekipu dosta je oscilirala i ako zadrži momčad na okupu i dovede poneko pojačanje sljedeće sezone može se upustiti u borbu za sam vrh. S druge stran,e Međimurec je plijenio pažnju kao druga najefikasnija ekipa lige i prvenstvo okončao na odličnom četvrtom mjestu.

Istim rezultatom završava i utakmica između Pušćina i već otpale Slobode. I ovdje kao i u Prelogu domaćin okreće vodstvo gostiju i pobjedom završava odlično proljeće.

Na listi strijelaca Medved i Krznar ušli su u zadnje kolo s 33 gola poravnati na tablici strijelaca, međutim, s tri gola protiv Zelengaja Stjepan Krznar je uzeo primat Medvedu i nakon što je prošle godine bio najbolji strijelac u Prvoj županijskoj ligi to je ove sezone ponovio i u višem rangu.

U sljedećoj sezoni novi u ligi biti će Varteks koji je ispao iz Treće HNL, međimurski predstavnik Omladinac iz Novog Sela Rok, dok će se predstavnik iz varaždinske županije saznati ovaj vikend nakon međusobnog susreta Ivančice i Dubravke – Zagorac.

Lista strijelaca

36 – Stjepan Krznar ( ( Dinamo )
34 – Tomislav Medved ( Polet )
22 – Choi Yokoyama ( Međimurec )
19 – Ante Kulji ( Bednja )
17- Ivan Fučko ( Sloga )
Zvonimir Panić ( Nedelišće)

ČETVRTA HNL, 30. KOLO: Polet – Podravina 5:3, Nedelišće – Rudar 3:0, Nedeljanec – Bednja 1:2, Novi Marof – Sloga 1:4, Jalžabet – Plitvica 2:1, Dinamo – Zelengaj 3:1, Mladost Komet – Međimurec 2:1, Pušćine – Sloboda 2:1.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE