NK Dinama Žiškovec obilježio 40 godina djelovanja

Prijateljska utakmica seniora između Poleta iz Svetog Martina na Muri i Dinama Žiškovec odigrana u subotu 24. lipnja na igralištu u Pelišću bila je vrhunac obilježavanja 40 godina djelovanja NK Dinamo Žiškovec.

Upravo je protiv Poleta 1978. godine odigrana i prva službena utakmica, iako je klub iz Žiškovca osnovan godinu dana prije toga.

Četiri desetljeća djelovanja kluba obilježeno je programom koji je uključivao svetu misu, svečanu sjednicu Skupštine kluba, nogometnu utakmicu te veliku zabavu na igralištu Dinama.

Na svečanoj sjednici kluba prisjetilo se početaka organiziranog igranja nogometa u Žiškovcu. Prvi spomeni nogometne momčadi sežu u 1940-te, ali tek krajem 70-tih klub je i službeno registriran. Kroz povijest klub je imao i uspone i padove, čak i odustajanje od natjecanja, ali nogometni žar u čakovečkom prigradskom naselju nije se mogao ugasiti. Kako je istaknuto na svečanoj sjednici Skupštine od 2009. godine kada na čelo kluba dolazi Mladen Kraljić žar nogometa vraćen je u selo. Uz financijsku pomoć Grada Čakovca krenulo se u sanaciju objekta, zamjenjeno je krovište, izgrađen krov nad šankom, postavljena termo fasada, dograđeni su sanitarni čvorovi i spremište, postavljena je žičana ograda oko terena. Sve radove dobrovoljno su odradili mještani Žiškovca i Slemenica. Nažalost zbog nekoliko nesretnih razloga i odlaska dijela igrač,a NK Dinamo nije nastupao u proljetnom dijelu sezone 2016./17.

No, Uprava kluba krenula je u okupljanje nove ekipe i s nestrpljenjem čekaju početak jesenjeg dijela sezone 2017./18. kada će se nogomet, kažu u Žiškovcu, vratiti na Pelišće.

Čestitke na obljetnici uputio je i zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović koji je posebno pohvalio predsjednika Mjesnog odbora Žiškovec Dragutina Vugrinca i predsjednika kluba Mladena Kraljića na nesebičnom radu na očuvanju tradicije nogometa u naselju koje broji 572 stanovnika. Najavio je kako će Grad, kao uostalom i dosad, pratiti sve vrijedne projekte koji idu u smjeru oplemenjivanja kvalitete života u naseljima gradskog prstena.

Potpredsjednik Nogometnog saveza Međimurja Tomislav Kralj izrazio je nadu kako će se klub na jesen ponovno angažirati u 3. županijskoj nogometnoj ligi jer to natjecanje nije isto bez Dinama iz Žiškovca. Prijateljska utakmica završila je uvjerljivom pobjedom Poleta 11:2. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE