Napadač Poleta Tomislav Medved prvi je topnik Četvrte HNL

Polet iz Svetog Martina na Muri odlično je ušao u novu sezonu Četvrte HNL Čakovec – Varaždin.

Nakon šest odigranih susreta nalazi se na prvome mjestu s pet pobjeda i jednim neriješenim rezultatom, uz dvadeset postignutih i pet primljenih pogodaka.

Čak polovicu pogodaka postigao je Tomislav Medved (28), ujedno prvi topnik lige, čime se nalazi uz bok Barceloninom Leu Messiju i Juventusovom Paulu Dybali, igračima koji s devet, odnosno deset pogodaka nakon također šest odigranih prvenstvenih susreta predvode listu strijelaca španjolskog i talijanskog prvenstva.

– Krenuli smo u prvenstvo ostvariti najbolji rezultat. Sada smo na prvome mjestu i, naravno, želimo tu ostati, ali do kraja ima još puno i trebamo se potruditi da to ostvarimo – kaže Medved, napadač Poleta.

Prvi hat-trick sezone postigao je protiv Nedeljanca u trećem kolu, dok je dva pogotka zabijao Novome Marofu i Slobodi Slakovec. Po jednom precizan bio je u susretima s Međimurcem, Plitvicama i Dinamom iz Domašinca.

– Zadovoljan sam postignutim golovima koji su rezultat dobre igre mojih suigrača – tvrdi on.

Medved je momčad iz Svetog Martina pojačao tijekom ljetnog prijelaznog roka kada je pristigao iz Varteksa, danas člana Treće HNL Istok, u kojemu je s 26 pogodaka bio drugi strijelac lige.

– Posao je bio razlog prelaska iz Varteksa u Polet. Zbog tri smjene nisam mogao igrati i trenirati u Trećoj HNL. S obzirom na to da je Polet jako dobro organiziran klub, bila je to najbolja opcija – objašnjava Medved koji je mreže počeo tresti s osam godina u Varteksovoj školi u kojoj je ostao sve do ulaska u prvu ekipu.

Nakon toga ubojiti Varaždinac nastupao je za Podravinu, Zelinu, HAŠK Zagreb, austrijski St. Michael, Jalžabet i Varteks, a za budućnost ima jednostavne želje.

– Plan je što duže ostati bez ozljeda i igrati na jednoj razini – za kraj kaže Medved.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE