Magda Linette, 45. tenisačica svijeta u Čakovcu: Imate savršene uvjete za trening

Poljski ženski reket br. 2 i 45. tenisačica svijeta Magda Linette završne pripreme za povratak u svijet tenisa nakon što je operirala meniskus obavlja u Čakovcu.

U društvu čakovečkog trenera Nikole Horvata koji je preuzeo treniranje poljske tenisačice u listopadu prošle godine marljivo odrađuje sve što je isplanirano, kako bi se što bolje pripremila za povratak na teniske terene koji je planiran na velikom Mastersu koji se na tvrtdoj podlozi igra u Miamiju u zadnjoj trećini mjeseca ožujka i nakon toga prvi veliki turnir na zemlji – Charleston.

U utorak je nakon pet mjeseci stanke odigrala i prve poene u sparingu s najboljom međimurskom tenisačicom Antonijom Ružić na izvrsnim terenima s tvrdom podlogom, nedavno otvorenog novog teniskog centra pod balonom na SRC Mladost u Čakovcu.

Horvat, Linette, Ružić i Lepen na treningu pod novim balonom SRC-a Mladost Čakovec

Razgovarali smo s Magdom, kao i s njezinim trenerom u kojem se između ostalog osvrnula i na sjajne uvjete koje pruža Čakovec za pripreme.

– Najviše boravim u Splitu, bila sam dvaput u Zagrebu, prvi put sam u Čakovcu i ovdje je zaista sve super. Imate izvrsne uvjete za nas tenisačice, sve potrebne sadržaje koji su potrebni za pripreme (smještaj, tereni, fitness, bazeni, masaže, trčanje…op.a.) i sve je tako blizu. Zaista odlično, toga nažalost nema ni u mom puno većem rodnom Poznanu (poljski grad koji broji oko pola milijuna stanovnika op.a.). Uvijek se dobro osjećam kad sam u Hrvatskoj, odgovora mi vaš mentalitet, uživam i sada u treningu ovdje, rekla je između ostalog 29-godišnja poljska tenisačica koja je i životno vezana uz našu zemlju zbog svog partnera.

Magda Linette brusi u Čakovcu formu za povratak na najveće svjetske turnire, a prvi će biti iz Masters serije Miami

Nikola Horvat nakon što je među najbolje tenisačice svijeta vratio našu ponajbolju tenisačicu Donnu Vekić, sada ima novi izazov, pokušati pomoći Magdi Linette da u zenitu svoje karijere pokuša napraviti svoje najbolje rezultate.

– Magda je izvrstan radnik, veliki profesionalac i usprkos tome što se vraća nakon operacije koju je imala po prvi put karijeri, uvjeren sam da možemo napraviti dobre rezultate. Što se tiče uvjeta, Čakovec ima ono što trebaju najbolji tenisači svijeta, još kad se presele i zemljani tereni ovdje na SRC Mladost, to će biti vrhunski nivo. Koliko mogu u svijetu tenisa uvijek ću dati preporuku da i drugi iz svjetskog vrha, kao i oni koji streme k njemu dođu kod nas trenirati, jer evo kao što je i Magda rekla zaista već sad postoje uvjeti da se naprave odlične pripreme, poručio je Nick.

Magda Linette i Antonia Ružić za koju se nadamo da će za koju godinu dosegnuti njezine pozicije među najboljim tenisačica svijeta, a i trening je pokazao da ima potencijala za tako nešto

Cijelu reportažu o suradnji vrhunske poljske tenisačice Magde Linette i našeg trenera Nicka Horvata donosimo na sportskim stranicama tiskanog izdanja Međimurskih novina u petak 12. ožujka.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE