Lucija Lesjak na svjetskom karate tronu u svojoj kategoriji: Jako sam sretna, zahvalna i ponosna!

– Zlato je tu. Jako sam sretna, zahvalna i ponosna. Na samo natjecanje došla sam bez velikih očekivanja. Samo sam htjela dati sve od sebe i potruditi se, kazala je skromno za HRT nova svjetska prvakinja u karateu naša Međimurka Lucija Lesjak donedavno članica KK Međimurje Nedelišće, danas zagrebačkog Hrvatskog Dragovoljca. Svjetsku titulu osvojila je u nedjelju u glavnom gradu Čilea Santiagu, što joj je ujedno najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Osvajačice medalja u Čileu, a zlatna oko vrata naše Lucije Lesjak

Lucija Lesjak je stigla do naslova svjetske prvakinje do 21 godine starosti u borbama u kategoriji +68 kg.

Do zlata je slavila protiv: Ruskinje Sunita Kalimova 7-4, Gianella Lozano iz Perua 6-0, Amerikanka Cirrus Lingl s 5-4, u polufinalu je pala Meksikanka Nadiu Michel Galarzu Aguirre 3-1, te u impresivnoj finalnoj borbi Austrijanku Loru Ziller s 5-1.

Čestitke za svjetsko zlato među prvima uputio je i međimurski župan Matija Posavec.

– Dugogodišnji treninzi, sati provedeni u dvorani, mnogo odricanja, truda i znoja. A onda na svjetskom prvenstvu u Čileu, pet nastupa i pet sjajnih pobjeda u kategoriji U21 +68, i na kraju 5 bodova u izvanrednom finalnom meču. To je naša Lucija Lesjak koja je postala svjetska prvakinja! Iskrene čestitke i naklon do poda, napisao je u čestitki župan Posavec na svom Facebook profilu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE