Čakovčanka Nika Rodek (13) u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji

Hrvatska ženska U-14 reprezentacija od 17. do 20. kolovoza nastupa na Slovenia Ballu koji je po prvi puta od svog održavanja odvojio natjecanje za djevojčice i dječake.

Na popisu se nalazi 17 igračica na koje će računati trener Mijaljević, a među njima je i jedna Međimurka, objavio je Hrvatski košarkaški savez.

Za repku će tako zaigrati 13-godišnja košarkašica ŽKK Radosti iz Čakovca Nika Rodek.

Okupljanje U-14 reprezentacije predviđeno je za 04.08. Pripreme će se odraditi u Slavonskom Brodu, a sam turnir traje od 17. do 20.8.

Također, valja spomenuti da je Hrvatska U-16 reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru.

U borbi za treće mjesto u dramatičnom susretu Hrvatska je upisala poraz od Finske 53-56. Finci su nas tako drugi put pobijedili na turniru nakon što su također, u dramatičnoj završnici slavili u susretu igranom u skupini (72:71).

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Viktor Šarić sa devet poena te Sandro Rašić i Ivan Perasović s po sedam koševa

Damir Miljković, trener U-16 reprezentacije: “Ekipa nije bila psihički spremna odigrati još jednu važnu utakmicu i nažalost, poklonili smo ju Fincima. Presudio je voljni moment i glad za pobjedom koja je bila veća kod ekipe Finske.”

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE