Stela i Paula zabijale u pobjedi protiv Grčke: Nastup na Europskom prvenstvu osiguran!

Najbolje međimurske rukometašice, sestre Stela i Paula Posavec iz Strahoninca, jučer su odigrale sjajnu utakmicu.

U sklopu 5. kola Skupine 1 kvalifikacija za ovogodišnje izdanje EHF Europskog prvenstva, rukometašice Hrvatske slavile su 13:24 protiv Grčke te tako i teoretski potvrdile nastup na tom natjecanju koje će potkraj godine organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska.

Gledatelji su mogli vidjeti dva potpuno različita poluvremena. Grčka je agresivnom obranom otvorila susret te ‘kraljice šoka’ ne uspijevaju realizirati svoje prilike pa domaće rukometašice vežu dva uzastopna pogotka. Uz sve to, pogodile su i vratnicu sa sedam metara.

Naše rukometašice su prvi pogodak postigle nakon četiri minute igre kada zabija naša Paula Posavec. Na prvo izjednačenje trebalo je čekati do početka osme minute, kada je bilo 3:3. Hrvatska tada na kratko preuzima inicijativu te odlazi na 5:7 vodstvo. Izbornik nakon toga radi nekoliko promjena pa naše rukometašice ostaju bez pogotka više od 10 minuta. Grčka niže četiri pogotka i dolazi do vodstva 9:7. Naravno da je klupa morala reagirati i zatražiti minutu predaha i dogovora. No, to nije previše pomoglo pa Grčka do kraja prvog dijela uspijeva sačuvati minimalnu prednost (10:9).

Dobro su naše rukometašice otvorile drugi dio. S tri pogotka za redom, dvije obrane u nizu Lucije Bešen i čvrstom obranom, zaustavile su poletnog domaćina i preuzele kontrolu nad rezultatom. Nakon 10 minuta igre, Hrvatska je vodila 11:15. Stoga je domaća klupa tražila minutu odmora.

Zatim je uslijedila bolja i pokretljivija obrana ‘kraljica šoka’ uz veći broj tehničkih pogrešaka Grkinja. U 46. minuti Stela Posavec zabija za +5 (12:17). Pokušavao je grčki izbornik brojnim promjenama vratiti svoju reprezentaciju u igru, ali protiv obrane kakvu je igrala Hrvatska u drugom dijelu jednostavno nije mogao ništa.

Šest minuta prije kraja, Hrvatska je već bila na +10. Grčka nam je u drugom dijelu dala samo tri pogotka. Susret je završio s uvjerljivih 13:24.

Tri pogotka Stele, Paula zabila dva

S pet pogodaka najbolja u našim redovima bila je kapetanica Katarina Ježić. Stela je zabila tri pogotka uz 75% realizacije te upisala dvije asistencije, dok je Paula zabila dva pogotka uz 67% realizacije.

Ovom pobjedom Hrvatska je i teoretski osigurala nastup na Europskom prvenstvu, a posljednji susret ovih kvalifikacija slijedi im u nedjelju, 7. travnja u 18:00 u Sutinskim vrelima u Podsusedu protiv Bosne i Hercegovine.

U želji da našim rukometašicama osigura najbolju moguću podršku i kulisu za završnicu kvalifikacija, Hrvatski rukometni savez je odlučio otvoriti vrata Sutinskih vrela i poziva sve  prijatelje rukometa da nam se pridruže na tom susretu. Sve što trebate napraviti je da dođete do Podsuseda i zauzmete svoje mjesto na jednoj od tribina dvorane Sutinska vrela.

Važno je reći da nećete gubiti vrijeme u potrazi za ulaznicom, jer vam ona jednostavno nije potrebna. Jedino što vam treba je dobra volja. Zauzvrat će vam naše rukometašice, sigurni smo u to, pružiti još jednu lijepu predstavu i novom pobjedom obilježiti svoj odlazak na 13. Europsko prvenstvo u povijesti. Dobrodošli, pozivaju sve iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Tablice omogućuje Sofascore

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE