Tri pogotka Stele Posavec u uvjerljivoj pobjedi ‘kraljica šoka’

Stela Posavec imala je sjajan nastup protiv Bosne i Hercegovine u posljednjoj utakmici kvalifikacija za ovogodišnje EHF Europsko prvenstvo.

U 6. kolu Skupine 1 ‘kraljice šoka’ u nedjelju su slavile 33:19 te potvrdile drugo mjesto, odmah iza Rumunjske koja je ostvarila svih šest pobjeda u šest susreta.

Na terenu dvorane Sutinska vrela izbornik Ivica Obrvan nije napravio izmjene u odnosu na prijašnju utakmicu protiv Grčke, a utakmicu je u prvoj postavi započela naša Stela Posavec na vanjskoj poziciji. ‘Kraljice šoka’ kontrolirale su utakmicu u potpunosti pa je nakon prvih 30 minuta rezultat bio 17:8, da bi na kraju bilo visokih 33:19. Stela Posavec zabila je tri pogotka i upisala dvije asistencije, dok je i njezina sestra Paula također upisala nastup.

U drugom susretu skupine, Rumunjska je pobijedila Grčku rezultatom 31:24, čime su potvrdile prvu poziciju. Druga je Hrvatska, treća Grčka, dok je četvrto mjesto pripalo BiH. Ždrijeb za Europsko prvenstvo koje će zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska,  će biti u Beču 18. travnja.

Tablice omogućuje Sofascore

Europska rukometna federacija objavila je potove ili šešire za ždrijeb natjecanja. Hrvatska se prema očekivanju, našla u šeširu broj 3 zajedno sa Slovenijom, Poljskom, Srbijom, Sjevernom Makedonijom i Islandom. Drugim riječima, to su reprezentacije s kojima Hrvatska ne može igrati u prvom krugu.

Svoje mjesto na Europskom prvenstvu koje će se održati od 28. studenog do 15. prosinca, kroz kvalifikacije osiguralo je 20 reprezentacija. Tu su još tri domaćina Mađarska, Austrija, Švicarska i branitelj naslova Norveška. Te 24 reprezentacije bit će ždrijebom raspoređene u šest skupina po četiri ekipe. Dvije najbolje iz svake ići će u tzv. Glavnu rundu natjecanja, dok će gradovi domaćini biti Debrecin, Beč, Innsbruck i Basel.

Prvi krug natjecanja odigravat će se u Debrecenu (skupne A i B), Baselu (skupine C i D) te Innsbrucku (skupine E i F). Domaćini tzv. Glavne faze su Debrecin i Beč, a finalni vikend organizira se u glavnom austrijskom gradu.

Foto: HRS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE