Gimnastičarka Tijana Korent srebrna u Portugalu!

Najbolja hrvatska preskokašica Tijana Korent osvojila je srebrnu medalju u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u portugalskom Guimaraesu.

Prvi dan finala na posljednjem Svjetskom kupu uoči Svjetskog prvenstva u Stuttgartu donio je puno veselja za hrvatsku delegaciju.

Naime, jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki te višestruka državna prvakinja u preskoku, kao i osvajačica mnogih velikih međunarodnih medalja Tijana Korent (Tkalčec), za svoje je današnje skokove osvojila prosječnu ocjenu 13.300. Tijana je tako zauzela drugo mjesto te se okitila srebrnom medaljom.Tijana Tkalčec

– Druga sam, s ocjenom 13.300. Cura iz Portorika skočila je jače skokove nego u kvalifikacijama, pa je automatski imala i veću startnu ocjenu. Ali.. jako sam zadovoljna i ovim srebrom! Ovo je stepenica više u odnosu na moje posljednje natjecanje u Mersinu kada sam osvojila broncu. S današnjim drugim mjestom došla sam i do drugog mjesta na svjetskoj rang listi preskoka. Svjetski kup u Guimaraesu posljednje mi je natjecanje ove sezone. Sad idem malo odmoriti s mužem, pa ću se nakon toga posvetiti novim skokovima i novoj sezoni. – zadovoljna je nakon odlično odrađenog finala bila Tijana

U današnjem finalu preskoka nastupila je još jedna hrvatska predstavnica, Petra Furač, koja je s osvojenih 12.275 bodova zauzela šesto mjesto.

Sutra je drugi dan finala po spravama kada ponovno nastupa Petra Furač. Petra će se natjecati na parteru, isto kao i Ana Đerek, koju uz to očekuje još i finale grede.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE