7.6 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

3 plus 1 gratis pobjednik turnira Basket Toura u Čakovcu

Ekipa 3 plus 1 gratis pobjednik je drugog turnira 3×3 turneje Basket Tour 2018 koji se i ove godine odigrao u sklopu Dana Grada Čakovca. Ulična 3×3 košarka postala je olimpijski sport, tako da će se igrati 2020. godine na OI u Tokiju, što će se sigurno donijeti još veću popularnost ovoj uličnoj inačici košarke.

Čakovec je bila druga stanica ovogodišnje hrvatske turneje nakon Novog Vinodolskog. Prijavile su se ekipe za tri kategorije: U13, U15 i seniorsku. Nažalost, nije bilo nijedne juniorske prijave (!?).

U najzanimljivojoj seniorskoj kategoriji igralo je 9 ekipa. Konkurencija ove godine nije bila tako jaka kao prošlih, a u finalu su očekivano igrali domaći čakovečki hakleri.

Basket Tour u Čakovcu
Finalna utakmica Basket Tour 3×3 u Čakovcu

U finalu su tako zaigrale najpoznatije dvije čakovečke ekipe s dugom tradicijom Basktet Toura i hakla: 3 plus 1 gratis i Ekipa za očevid. I tu nije bilo većih dilema, ekipa 3 plus 1 gratis za koji su zaigrali poznati i još uvijek aktivni premier, prvoligaški i drugoligaški igrači: Jambrović, M. Novak Marek, Kranjčec i Ostaja kontrolirala je finalnu utakmicu i na kraju svladala je trojku: Golubić, N. Novak i Biševac.

Ekipa za očevid
Finalisti čakovečkog Basket Toura 2018. Ekipa za očevid dobro su se borili i na kraju osvojili drugo mjesto

U mlađim konkurencijama nažalost sveukupno se prijavilo samo šest ekipa, bez prijava u juniorskoj konkurenciji. Pobjeda u konkurenciji U15 otišla je ekipi iz Varaždinske županije Zagorska šumica koja je savladala Ćufte (Ivanovec-Čakovec), a još su zaigrale dvije ekipe iz D. Kraljevca i Ivanovca, dok je u konkurenciji U13 odigrana samo jedna utakmica jer su bile prijavljene dvije ekipe u kojoj je Čakovčka trojka bila bolja od ekipe iz OŠ Ivanovec.

Košarkaška ekipa Ćufte
Haklerska ekipa Ćufte nakon što je ranije igrala u U13 konkurenciji, ove godine zaigrala je u starijem uzrastu iako mlađi i izborila se za srebro u Čakovcu

Tradicionalna 3×3 košarkaška turneja Basket Tour i ove će sezone pohoditi atraktivne lokacije 12 gradova domaćina diljem Hrvatske.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE