U sedam godina napuštene tri bebe, DNK testiranje otkrilo kako pripadaju istim roditeljima

Nevjerojatnu istinu otkrilo je DNK testiranje koje je izneseno danas na Obiteljskom sudu u istočnom Londonu. Tri novorođene bebe koje su u zadnjih sedam godina u tri navrata pronađene napuštene na području Londona zapravo pripadaju istim roditeljima, prenosi portal Jutarnji.hr.

– Beba Elsa koja je pronađena ove godine, sestra je dječaku i djevojčici koji su pronađeni u sličnim okolnostima 2017., odnosno 2019. godine.

– Unatoč naporima Metropolitanske policije, roditelji do sada nisu pronađeni. BBC i PA media dobili su posebno dopuštenje da objave podatak o srodnosti beba, ali i porijeklo. Bebe, naime, imaju crnu boju kože.

Sutkinja Carol Atkinson naglasila je da je priča od iznimnog javnog interesa, s obzirom na rijetkost slučajeva odbacivanja novorođenčadi u suvremenoj Britaniji. Vještak je sudu izvijestio da su genetski rezultati pružili snažnu znanstvenu potporu teoriji da je beba Elsa punopravni srodnik dviju drugih beba.

Starija djeca su posvojena, a beba Elsa ostaje u udomiteljskoj obitelji. Pronađena je na temperaturi od -4 °C. Bila je u torbi, zamotana u ručnik u ‘najhladnijoj noći ove godine‘, kako piše BBC. Druge dvije bebe, Harry i Roman, pronađene su odmah po rođenju u istom dijelu Londona. Bile su zamotane u deku, a jedno novorođenče bilo je u torbi. Prema dokumentima, beba Elsa još uvijek je imala pupčanu vrpcu u trenutku pronalaska, a liječnici procjenjuju da je rođena samo sat vremena ranije, piše Jutarnji.

– Na Obiteljskom sudu se moglo doznati da će sva djeca, koja sada imaju drugačija imena, kada odrastu saznati da su u srodstvu te da postoje planovi da održe neki oblik kontakta tijekom odrastanja. Medijsko izvještavanje o bebama može pomoći vlastima da lociraju roditelje beba, tvrde BBC i PA.

 

Izvor: Jutarnji list

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE