Teuta predstavnik hrvatske amaterske plesne kulture na plesnom festivalu u Sloveniji

Studio suvremenog plesa TEUTA Čakovec, nastupila je prošle godine, na 32. Susretima hrvatskih plesnih ansambala, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u Velikoj Gorici, gdje se okupilo 140 plesača u 12 plesnih ansambala.

Stručno povjerenstvo tog Susreta čine eminentni stručnjaci s velikim i bogatim iskustvom vrednovanja, praćenja, poznavanja i prakticiranja plesnog amaterizma, Melita Spahić Bezjak, Branko Banković i Jasminka Petek Krapljan. 

Oni su svom zadatku procjenjivali najbolju koreografiju, i to prema elementima plesnog nastupa (koreografija i izvedba), izboru glazbe, scenskom izgledu (kostimografiji i scenografiji) i cijelog umjetničkog dojma, a najuspješniji plesni ansambl nakon njihove ocjene ima mogućnost predstaviti se u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koreografija Studija suvremenog plesa TEUTA, autorice Nikoline Mekovec, pod nazivom Izvor, proglašena je za najbolje autorsko-umjetničko plesno djelo koje je zavrijedilo i daljnje predstavljanje, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. 

Izborom stručne komisije plesači Teute su po osmi puta bili predstavnici hrvatske plesne amaterske kulture, gostujući u Ljubljani, od 17.-19. studenog ove godine na Festivalu plesne ustvarjalnosti mladih – ŽIVA  2022. održanom u Centru kulture Španskih borci, među najboljim radovima slovenskih plesnih skupina i ansambala.Ovime su još jednom potvrdili kvalitetu i originalnost svog plesnog rukopisa. U Sloveniji su koreografiju Izvor otplesale Jana Stojko,Tia Mekovec, Anja Radović, Dea Dominić, Frida Kraljić, Aliana Pongrac i Ema Slaviček.

Uskoro i proslava 30. rođendana uz predstavu Miris moje majke

Kako TEUTA ove godine slavi 30 godina svojeg postojanja, (1992.-2022.), poklanjaju vam plesnu predstavu Miris moje majke koju će održati u petak 16. prosinca u 20:30 sati u Centru za kulturu Čakovec, a ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE