6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Svjetsko prvenstvo: Neuvjerljivi Vatreni tek do boda protiv Maroka

Hrvatska nogometna reprezentacija današnjom je utakmicom protiv Maroka započela nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru te neuvjerljivom igrom upisala remi (0:0).

U obranu svjetskog srebra iz Rusije prije četiri godine, Vatreni su danas krenuli na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru postavom 4-3-3.

Treba istaknuti priliku u 17. minuti kada je Perišić dalekometnim udarcem htio iznenaditi marokanskog vratara koji je izašao previše van. Nažalost, jak udarac je otišao malo iznad grede. Maroko na početku utakmice nekoliko puta prijeti, pri čemu treba istaknuti i slobodnjak s dvadesetak metara u 20. minuti, koji srećom završava u živom zidu.

Spor protok lopte i igrači koji su djelovali pomalo statično su glavni razlozi zašto Vatreni nisu stvorili niti jednu opasnu priliku u prvih pola sata. Ubačaji su djelovali bezopasno, dok su Marokanci uspješno sprječavali našu sredinu odnosno Modrića, Brozovića i Kovačića. Srećom, iako opasniji od Vatrenih, Marokanci također nisu imali previše prilika.

Vatreni su imali par velikih prilika krajem prvog dijela, moglo bi se reći prve prave opasnosti za marokanskog vratara. Sosa je probio lijevu stranu i ubacio u peterac, kada Vlašić iz same blizine gađa Bona, marokanskog vratara. Lopta se također odbila o ruku Amrabata, no sudac nije dosudio kazneni udarac.

U sudačkoj nadoknadi još jedanput prijeti Modrić kada s otprilike dvadesetak metara, nakon odbijene lopte, snažno puca iznad gola.

Mršava predstava u drugom dijelu

Na poluvremenu izlazi Vlašić koji se žalio na ozljedu, a zamijenio ga je Pašalić.

Od početka Maroko ponovo okomitiji i agresivniji pa u 50. minuti nižu dvije prilike, da bi odmah nakon toga Vatreni uzvratili – Modrić ubacuje iz kornera, lopta se spustila pred gol, Bono je rukom presjekao loptu ispred Gvardiola pa Lovren u padu slabo puca nogom. No, Marokanci i to odbijaju.

U 64. minuti Livaković sjajno brani opasan udarac Hakimija iz velike udaljenosti i spriječava još jedan opasan pokušaja Marokanaca koji su bolje djelovali na terenu.

Sredinom prvog dijela ponovno statična igra izabranika Zlatka Dalića bez konkretnih rješenja i opasnih prilika pa svoj 15. nastup (izmjenom u 71. minuti umjesto Kramarića) za Hrvatsku upisuje Livaja.

Dalić je dugo čekao s većinom izmjena pa Majer ulazi tek u 79. minuti umjesto Kovačića. Iako je Hrvatska i dalje imala posjed, nije bilo potrebne energije i kreacije, niti igrača koji bi pojačao ritam igre. U 90. minuti izlazi Perišić kojeg mijenja Oršić.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa utakmica završava sa slabašnih 0:0.

Prva postava: Livaković, Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović, Kovačić, Brozović, Modrić (C), Perišić, Kramarić, Vlašić.

Pričuve: Grbić, Ivušić, Stanišić, Barišić, Erlić, Majer, Livaja, Pašalić, Petković, Budimir, Oršić, Vida, Šutalo, Sučić, Jakić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE