Sven Strahija iz Dekanovca na tronu svjetske kadetske karate ljestvice

Nizu odličnih uspjeha mladića i djevojaka iz Karate kluba Globus pridružio se i 15-godišnji Sven Strahija.

Mladić iz Dekanovca već je tri mjeseca prvi na svjetskoj kadetskoj ljestvici do 70 kilograma.

– Još uvijek je osjećaj nestvaran. Osvojene medalje s turnira Youth lige i Europskog prvenstva su me dovele tu gdje jesam i nadam se kako ću i dalje biti broj 1 na svjetskom rankingu, izjavio je Sven Strahija.

Ljubav između ovog borilačkog sporta i Svena je započela kada ga je otac kao šestogodišnjaka doveo na karate kako bi gledali sina od jednog prijatelja na natjecanju.

– Meni se to odmah dopalo i počeo sam trenirati u Maloj Subotici. Kako je vrijeme prolazilo i klubovi iz Male Subotice i Globusa su se spojili, a ja sam počeo trenirati sve više – bilo je sve bolje. No, najbolje je stiglo ove godine kada sam bio na turniru u Veneciji. Tamo sam došao u finale i poraslo mi je samopouzdanje. Shvatio sam da sam dobar i tada sam počeo osvajati medalje, redovito sam bio na postolju, a to je značilo i puno bodova, izjavio je ovaj odličan učenik, budući polaznik Srednje škole Čakovec.

– Puno je tu odricanja, ne samo mojeg nego i cijele obitelji. Mama, baka, tata su morali posložiti svoje rasporede da me mogu iz Dekanovca voziti na treninge u Malu Suboticu, a vikendima i na natjecanja. Sestra mi je isto velika podrška, a iako zbog treniranja ne stignem provoditi onoliko vremena s vršnjacima iz sela, puno mi znači što su ponosni na mene, kaže Sven Strahija.

Odgovoran mladić svjestan je kako ništa ne traje vječno te da će nakon kadeta morati još više raditi i trenirati kako bi i kada uđe u juniore bio konkurentan na svjetskoj sceni.

– Imamo odlične trenere, stvarno je užitak raditi s njima i zbog njih nam je svima u klubu super. Imaju ogromno iskustvo i znaju nam ga prenijeti i izvlače maksimum iz nas. No, osim toga stvorili su pozitivnu atmosferu i svi smo u Globusu frendovi i volimo se družiti. I drugi u klubu postižu odlične rezultate u svojim godištima i kategorijama te se nadam kako ćemo svi skupa u budućnosti biti još bolji, poručio je.

A prilika da se vodećeg sa svjetske kadetske ljestvice vidi u akciji bit će već u subotu 3. rujna na tradicionalnom Međimurju Openu u Čakovcu. Navijačima Sven poručuje kako će u dvorani Graditeljske škole ići na prvo mjesto.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE