8.8 C
Čakovec
Utorak, 27 veljače, 2024

Koncertom “Prelog svojim ženama” obilježen Dan žena u Prelogu

Koncertom „Prelog svojim ženama“ Pjevački zbor Grada Preloga proslavio je sa svojim gostima i brojnom publikom Međunarodni dan žena.

Dan koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola – Međunarodni dan žena, širom svijeta obilježava se 8. ožujka, a u Prelogu je koncert održan u nedjelju 12. ožujka, u Domu kulture Grada Preloga. Ovaj dan koji ističe ravnopravnost žena i muškaraca prvi puta prigodno je obilježen navedenog datuma 1909.  godine u SAD–u.

Foto: grad Prelog

Pjevački zbor grada Preloga, sa svojom voditeljicom Martinom Jakšić Rodiger, predstavio se sjajno uvježbanim programom, a njihovi gosti bile su članice Književnog kruga Prelog, Marija Novak i Snežana Hižman, Pjevački zbor sv. Lovro Cirkovljan (voditelj Petar Krušelj, stručni suradnik Jasmina Malek Križanec), plesni par Helena Židov i Drago Vidović te duet Martine Jakšić Rodiger i Damira Rodigera. Sve žene, na ulazu u dvoranu dočekao je zamjenik gradonačelnika grada Preloga Zdravko Kvakan, sa prigodnim poklonom uz Dan žena.

Foto: grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE