Stolni tenis: MSTC Čakovec izborio najbolju mušku Superligu

Stolnoteniski klub MSTC Čakovec u subotu je u dvorani 3. Osnovne škole bio uspješniji od Mladosti iz Petrinje i izborio plasman u HEP Superligu.

Ovo je njegov najbolji rezultat i najljepša čestitka za dvadesetu godišnjicu djelovanja kluba, čiji je glavni osnivač 12. lipnja 2001. godine bio Samir Kučević.

Njegovi igrači, za razliku od prvoga susreta koji su u Zagrebu dobili s 4:2, u uzvratu su bili još uspješniji i na radost mnogobrojnih (zamaskiranih) gledatelja, a vjerujemo i zadovoljstvo svih međimurskih stolnotenisača, slavili još uvjerljivije, s 4:1.

Najveći teret, kao i na prvoj utakmici, s dvije pojedinačne pobjede je opet podnio Matija Barić, koji je utakmicu otvorio i u prvoj partiji u nervoznoj igri s 3:2 savladao najboljega gostujućeg igrača Marka Majstorovića, a slijedom rezultata  je i zatvorio, pobjedom istim rezultatom nad Marinom Runjićem.

U svojoj jedinoj partiji smirenom igrom i pobjedom od 3:1 nad Alenom Anušićem, za vodstvo domaćina od 2:1, istakao se Filip Godina, dok je Filip Panić svoju pojedinačnu partiju, drugu po redu, s 3:0 izgubio od Runjića, ali je zatim s Barićem bio uspješan u važnoj pobjedi para, čijim  je rezultatskim preokretom i prije posljednje partije osigurao ukupnoga pobjednika.

Nakon utakmice skromno je obilježena i godišnjica rada kluba, više s razmišljanjem na novu sezonu nego na prethodnih dvadeset godina.

MSTC Čakovec – Mladost Petrinja 4:1 (Barić – Majstorović 3:2 /-7, 4, 8, -10, 5/, Panić – Runjić 0:3 /-7, -6, -6/, Godina – Anušić 3:1 /-9, 7, 4, 3/, Barić/Panić – Majstorović/Runjić 3:2 /-5, 9, -10, 7, 10/, Barić – Runjić 3:2 /11, 9, -6, -14, 5/); sutkinja: Bojana Kolarić.

(Franjo Flac)

Ostavi komentar