Imendan danas slave: Virgilije, Oda i Gustav

Prema Hrvatskom katoličkom kalendaru 27. studenoga imendan slave Virgilije, Oda i Gustav.

Ime Virgilije bilo je najpopularnije oko 1927. godine na području grada Zagreba, dok je danas izrazito rijetko te se procjenjuje da danas na području Lijepe naše živi samo desetak osoba sa tim imenom, navodi Actacroatica.
Oblici imena su i Virgil, Viro, Virgilija… Sveti Virgil(ije) rođen je oko 700. godine. Bio je iranski monah i opat, misionar u Bavarskoj, zatim biskup u Salzburgu; vrstan matematičar.

U svoje je doba tvrdio da je zemlja okrugla. Veliku zaslugu ima za kristijanizaciju Karantanije (Slovenije), pa je i dobio naziv apostol Karantanije. Umro je 27. studenoga 784. godine.

Oda e žensko ime, južnoslavenski oblik imena Odyl – starosaksonsko podrijetlo, od riječi iz (bogatstvo). Znači “imućan”.

Prema numerologiji Oda nosi broj jedanaes. Numerološki jedanaest spada u skupinu matičnih brojeva. To je savršenstvo, barem je to prvi dojam. Inovacije i inovacije na djelu pogoduju stjecanju zanimljivih iskustava. Ime broj 11 jača sposobnost suočavanja s teškim situacijama. ˝Jedanaestica˝ je također dobar psiholog i stručnjak za ljudske likove, kao i rođeni humanist. Ovaj broj imena naglašava visoku razinu duhovnog razvoja. Moralni principi i njihovo poštivanje dio su njezine krilatice.

Gustav je muško ime staroslovneskog porijekla. Značenje imena je prema gauth, geats – goð ōs gosti, bogovi i stafr – staff osoblje što bi značilo gotičko osoblje. Ženski oblik ovog imena je Gustava.

Numerološka vrijednosti za ime Gustav je 5.
Osobe sa imenom Gustav su komunikativne, prijateljski nastrojene, živahne i omiljene u društvu. Materijalni komfor uzimaju zdravo za gotovo, a udoban život im je imperativ. Lako uče i obrazuju se i ne mogu zamisliti život bez aktivnog, društvenog angažmana, piše knjigaimena.

Ostavi komentar