FOTO: Natjecanje mladih Crvenog križa u Donjem Kraljevcu

U sportskoj dvorani Osnovne škole Donji Kraljevec održano je Natjecanje mladih Crvenog križa osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Na tradicionalnom natjecanju iz poznavanja prve pomoći, ali i ljudskih i dječjih prava sudjelovalo je ukupno 19 ekipa, od toga 15 ekipa iz osnovnih škola Međimurja, tri srednje škole i u svojoj kategoriji Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. Natjecanje je trajalo od jutra da bi završilo oko 15 sati u subotu.

U kategoriji osnovnh škola, najbolja je bila OŠ Tomaža Goričanca iz Male Subotice, mentorica Božica Kovač. Druga je bila ekipa OŠ Hodošan, a treća ekipa OŠ Ivana Gorina Kovačića iz Svetog Jurja na Bregu.

Kod srednjih škola najbolja je bila ekipa SŠC Čakovec, druga je bila Gimnazija „Josip Slavenski“ Čakovec, a treća ekipa Gospodarske škole Čakovec. U kategoriji centara za odgoj i obrazovanje natjecala se samo ekipa Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Ta je ekipa riješila pismeni dio ispita znanja rezultatom od sto posto riješenih zadataka.

Samo natjecanje ekipa prve pomoći veoma je masovno, na njemu sudjeluje više stotina učenika i organizatora, od toga pedesetak organizatora i sudaca te desetak manekena iz OŠ Donji Kraljevec, učenika koji su „glumili“ ranjene osobe. Natjecanjem je rukovodila Dubravka Kečkeš, predsjednica Povjerenstva za provođenje natjecanja Crvenog križa Čakovec iz 1. OŠ Grada Čakovca s ekipom sudaca i organizatora. U ime domaćina skup je pozdravila Sandra Vlahek, ravnateljica OŠ Donji Kraljevec, a plesna skupina OŠ Donji Kralajevec izvela je plesnu točku koju je pripremila voditeljica Tanja Petković, mentor Kruno Lajtman.

 

Ostavi komentar