FESTIVAL SRCA: Čakovčani srčano kupovali ruže i karanfile za udrugu Veliko srce malom srcu

veliko srce malom srcu45_resize
Čakovečka špica danas u znaku karanfila i ruža

Čakovečku špicu ove je subote obasjalo sunce, ali i boje crvenih ruža i karanfila. Kako se dani od 7. do 14. veljače u svijetu posvećuju djeci sa srčanom greškom pod nazivom Festival srca, tako je podružnica udruge Veliko srce malom srce u Međimurju organizirala humanitarnu prodaju ruža i karanfila, koje e udruga dobila kao donaciju međimurskih cvjećara. Kao i uvijek Međimurci su se rado odazvali humanitarnoj akciji tako da se čakovečka špica lijepo rumenila u bojama karanfila i ruža.

veliko srce malom srcu28
Gordana Prebeg

Kako je kazala Gordana Prebeg, voditeljica međimurske podružnice udruge Veliko srce malom srcu nakon ove akcije organizira se još par prigodnih programa u veljači. Tako će se u petak, 15. veljače u dječjem vrtiću Dječja mašta Čakovec, organizirati edukacija djece i djelatnika u pružanju prve pomoći prilikom zastoja srca, praktične vježbe na lutki i AVD uređaju, koju će prikazati dr. Edgar Glavaš, prvi međimurski pedijatrijski kardiolog. Edukaciji se mogu pridružiti i roditelji.

Humanitarna predstava krajem veljače u Murskom Središću

Posebice je pozvala ljude dobre volje krajem mjeseca u petak, 22. veljače u Mursko Središće. Pod pokroviteljstvom gradonačelnika i grada Murskog Središća, u dvorani Centra za kulturu “Rudar” održat će se predstava koju daruje Kazališna družina KUU Seljačka sloga iz Nedelišća „Zabranjeno voće” Carla Goldonija. Prihod od prodanih ulaznica donira se udruzi.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su potpori radu ove udruge. Udruga Veliko srce malom srcu nastoji se kroz navedene i druge razne glazbene, plesne, glumačke i ostale aktivnosti približiti svim građanima, stanovnicima, svoj populaciji kako bi približili istinu o postojanju djece koja su se rodila pa čak i s pola srca, a eto, tu su među nama. Koliko je teško biti dijete sa srčanom greškom, koliko je teško biti njegov roditelj, kako se nositi s nastalim problemima, bezbroj operacija i dugih oporavka, te kako pomoći toj djeci da se što bezbolnije socijaliziraju u sredinama, dječjim vrtićima, školama, i dalje, kroz život, kao ravnopravni i korisni članovi ovoga društva, to je između ostalog cilj članova ujedinjenih u udrugu Veliko srce malom srcu.

Potporu humaintarnoj akciji u Čakovcu došao je dati i gradonačelnik Stjepan Kovač.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar