Ovu subotu u Čakovcu kupite ruže i karanfile. Pomoći ćete djeci sa srčanom greškom

veliko srce

Mjesec veljača nije samo mjesec zaljubljenih, već je to i mjesec posvećen djeci rođenoj sa srčanim greškama i ostalim srčanim bolestima. Svjetski tjedan posvećen toj djeci u svijetu se obilježava od 7. -14. veljače, tako i u Hrvatskoj, pod nazivom FESTIVAL SRCA.

Udruga Veliko srce malom srcu nastoji se kroz razne glazbene, plesne, glumačke i ostale aktivnosti približiti svim građanima, stanovnicima, svoj populaciji kako bi približili istinu o postojanju djece koja su se rodila pa čak i sa pola srca, a eto, tu su među nama! Koliko je teško biti dijete sa srčanom greškom, koliko je teško biti njegov roditelj, kako se nositi sa nastalim problemima, bezbroj operacija i dugih oporavka, te kako pomoći toj djeci da se što bezbolnije socijaliziraju u sredinama, dječjim vrtićima, školama, i dalje, kroz život, kao ravnopravni i korisni članovi ovoga društva, to je između ostalog cilj članova ujedinjenih u udrugu Veliko srce malom srcu!

Upravo iz tog razloga kroz razne manifestacije ova će udruga obilježiti tjedan naših „srčekovaca”. Najavljen je sljedeći program:

PROGRAM FESTIVALA SRCA:

1. subota, 9.02.2019. na središnjem gradskom trgu, ispod vure, promocijski štand na kojem će se prodavati ruže i karanfili, koje je udruga dobila kao donaciju međimurskih cvjećara

2. petak, 15.02. 2019. u dječjem vrtiću Dječja mašta Čakovec, organizira se edukacija djece i djelatnika u pružanju prve pomoći prilikom zastoja srca, praktične vježbe na lutki i AVD uređaju, koju će prikazati dr. Edgar Glavaš, prvi međimurski pedijatrijski kardiolog. Edukaciji se mogu pridružiti i roditelji!

3. petak 22.02.2019. – pod pokroviteljstvom gradonačelnika i grada Murskog Središća, u dvorani Centra za kulturu u Murskom Središću održat će se predstava koju daruje KAZALIŠNA DRUŽINA KUU SELJAČKA SLOGA iz Nedelišća, ZABRANJENO VOĆE – Carla Goldonija. Prihod od prodanih ulaznica donira se udruzi.

Ostavi komentar