Čokoladna torta koja je pravi dokaz da za slasni desert ne trebaju ni brašno ni šećer!

Čokoladna torta, ilustracija
Čokoladna torta, ilustracija

Ne postoji zdravi kolač koji se sastoji samo od prirodnih sastojaka, ne sadrži rafinirani šećer, a usprkos tome je ukusan? Varat se! Ovaj kolač od oraha, kakao praha i jaja sadrži samo prirodni voćni šećer od datulja, a nema ni brašna! Jer nam ne treba!

Slasnije i čokoladnije bez brašna i šećera od ovog ne ide. A ni lakše, ako nas pitate.

Nakon 15 minuta namakanja datulja već ste na pol puta ka gotovoj torti koja će oduševiti i male i velike, piše tvornicazdravehrane.

  1. Datulje potopite u toploj vodi 15-ak minuta da omekšaju pa ih ocijedite i zajedno sa svim ostalim sastojcima za biskvit izradite u blenderu ili multipraktiku do glatke kreme.
  2. Smjesu prebacite u kalup za tortu i pecite cca 30 minuta na 180 stupnjeva.
  3. Otopite čokoladu i ulje pa prelijte preko ohlađenog biskvita.
  4. Ukrasite orasima.

Ostavi komentar