Vrtićka djeca sele iz OŠ Prelog u Otok zbog urušavanja stropa u WC-u

oš prelog
Vrtićki mališani koji su bili privremeno smješteni u OŠ Prelog nakon urušavanja stropa u prostorijama javnog stropa kojeg su koristili premješteni su u Otok

Otkako su preloški mališani izmješteni iz svog vrtića koji je u fazi rekonstrukcije, roditelji nisu oduševljeni improviziranim prostorom u tamošnjoj osnovnoj školi u kojem borave njihova djeca. Posebice nakon što je pukom srećom izbjegnuta nesreća, jer se u sanitarnom čvoru “privremeno dječjeg vrtića” u OŠ Prelog urušio strop. Kako doznajemo dok se to dogodilo, nitko nije koristio WC.

Tako nas je ove srijede nazvao jedan nezadovoljni roditelj korisnika Dječjeg vrtića Fijolica u ime više njih, koji je progovorio o stanju stvari oko smještaja djece koje je eskaliralo ovih dana nakon urušavanja stropa u djelu sanitarnog čvora u OŠ Prelog gdje su djeca bila privremeno smještena, tim više što je problema s instalacijama bilo i prije. Iako će djeca biti preseljena u Otok, roditelji smatraju da je to neadekvatni prostor za boravak mališana i traže od Grada neko bolje rješenje, tako dugo dok ne bude završena rekonstrukcija gradskog vrtića.

O svom nezadovoljstvu roditelji su obavijestili i osnivača vrtića, odnosno Grad Prelog koji pak je javnosti promptno poslao obavijest koju prenosimo u cijelosti.

– Dječji vrtić Fijolica je, u suradnji sa Gradom Prelogom i Osnovnom školom Prelog, početkom radova na obnovi i rekonstrukciji prostora Dječjeg vrtića Fijolica, svu djecu premjestio u prostore Osnovne škole Prelog. I ovom prilikom zahvaljujemo na odličnoj suradnji, gostoprimstvu svim djelatnicima Osnovne škole Prelog. Nažalost, prije nekoliko dana došlo je urušavanja stropa, u prostoru sanitarnog čvora, iznad sportske dvorane Osnovne škole. Taj je sanitarni čvor svojom konstrukcijom dio krovišta, koje natkriva prostore u koje su smještene skupine Vjeverice, Leptirići i Pčelice. Zbog sigurnosti djece, koja je u ovom trenutku najvažnija, a u dogovoru sa Gradom Prelogom, hitno će se izmjestiti ove skupine iz sadašnjih prostora. Skupine Vjeverice i Leptirići, će od ponedjeljka, 13. svibnja, biti smješteni u prostore Društvenog doma u Otoku. Skupina Pčelice će ostati u prostorima Osnovne škole te će biti podijeljena u prostore skupina Gljivice i Loptice. Prostori Društvenog doma Otok bit će otvoreni prema potrebama roditelja, tj. prema uobičajenom radnom vremenu vrtića. Molimo za razumijevanje sve roditelje, korisnike Dječjeg vrtića Fijolica. Sve se ovo radi isključivo zbog sigurnosti i dobrobiti djece. Ovo je još veći podstrek Gradu Prelogu da svi radovi na rekonstrukciji Dječjeg vrtića Fijolica budu gotovi na vrijeme, kako bi početkom nove školske godine Dječji vrtić Fijolica, opet bio na svom starom mjestu, na adresi Trg Kralja Tomislava 2, piše u dopisu Grada Preloga.

Ostavi komentar