Vozio u rikverc i teško ozljetio pješakinju (84)

hitna
Ilustracija

Pješakinja je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju

U petak, 4. studenoga 2022. godine oko 18 sati i 30 minuta u Pribislavcu, Ulica braće Radića, 51-godišnji vozač osonog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Pribislavca, obavljao je vožnju unatrag, sa obilježenog parkirališta ispred trgovine, na kolnik ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja, izvijestila je PU međimurska. 

Zbog toga je stražnjim dijelom automobila udario u 84-godišnju pješakinju, koja se kretala po biciklističkoj traci, a da nije noću bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. 

Uslijed udara pješakinja je oborena na kolnik. 

Pješakinja je vozilom hitne pomoći Prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju. 

Protiv vozača automobila će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djelaPrIzazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku, dok protiv pješakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja iz članka 127. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ostavi komentar