Vodstvo SDP-a želi Matiju Posavca na svojoj listi 3. izborne jedinice!?

Iako se još ne zna kada će se novi parlamentarni izbori održati, u vrhu SDP-a već razmišljaju kako bi bilo dobro dio mjesta na listama za Sabor “prepustiti” nestranačkim ljudima, bliskima socijaldemokratskoj opciji, a s društvenim ugledom.

Ta se tema našla i na dnevnom redu zadnje sjednice vodstva SDP-a iako se o imenima ljudi koji bi se htjeli privući nije govorilo. Međutim, iz razgovora s više članova vodstva i uglednih SDP-ovaca s terena nekoliko imena već je “isplivalo”, piše Večernji.hr.

Među imenima koja bi se mogla naći na SDP-ovim listama za Sabor tako je i ono međimurskog župana Matije Posavca, koji je nedavno izišao iz HNS-a zbog neslaganja sa stranačkim vrhom i za kojeg u SDP-u također drže da je kvalitetan kandidat, za kojeg se nadaju da bi ga takav angažman mogao zanimati.

Uz njega spominju se još Boris Jokić, bivši voditelj obrazovne reforme, te Ivana Milas Klarić koja je trenutačno članica Pametno.

Iako su u previranjima u međimurskom SDP-u neki mediji pustili spinovi da se Posavec sam nudi toj stranci, očito je situacija ponešto drugačija, gdje Bernardić i drugi iz nacionalnog vodstva stranke za razliku od međimurskih, posebice čakovečkih, ipak žele aktualnog župana vidjeti sada kao nezavisnog i popularnog političara na listi 3. izborne jedinice koju će predvoditi SDP.

 

Ostavi komentar