Vjera Slezak iz OŠ Strahoninec osvojila je drugo mjesto na Državnom natjecanju “Sigurno u promet”

Natjecanje je održano u Osnovnoj školi „Veli Vrh“ a organizirali su ga Hrvatski autoklub i Agencija za odgoj i obrazovanje, uz podršku Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa. Domaćin i suorganizator natjecanja bio je Autoklub Pula-Rovinj.

Državno natjecanje „Sigurno u prometu“ održano je u Puli od 21. do 23. svibnja. Tijekom 30. po redu natjecanja, učenice i učenici petih i šestih razreda natjecali su se u poznavanju prometnih propisa i pravila te u vještinama upravljanja biciklom. 


U natjecanju su sudjelovale ekipe iz svih županija i Zagreba sastavljene od po dvije najbolje djevojčice i dva dječaka. Oni su svoje znanje i vještine u cestovnom prometu prethodno, tijekom proljetnih mjeseci iskazali na školskim i županijskim natjecanjima održanim širom Republike Hrvatske. Na svim razinama natjecanja sudjelovalo je ukupno 2.284 djece iz 192 osnovne škole te 179 učitelja – mentora.

Prvog dana održavanja natjecanja, 22. svibnja 2024., natjecanje je uključivalo testiranje putem računala iz poznavanja prometnih propisa i pravila te praktičnu vožnju „Labirintom života“, koji simulira situacije u kojima se biciklisti mogu naći na cesti, kombinirajući znanje iz područja prometnih propisa i pravila sa vještinom upravljanja biciklom u realnoj situaciji na cesti.
Drugog dana natjecanja, 23. svibnja 2024., nakon svečanog otvorenja, provedeno je natjecanje u vještinama upravljanja biciklom na tri pozicije prometnog poligona. 

Pobjednici putuju u Pariz

Pobjednike natjecanja, dvije djevojčice i dva dječaka, Hrvatski autoklub u rujnu ove godine vodi na europsko natjecanje koje se održava u Parizu u Francuskoj.

Najbolje su djevojčice Nera Poslon iz OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine, druga je Vjera Slezak iz OŠ Strahoninec te na trećem mjestu Marta Grgurić iz OŠ Mrkopalj, a najbolji su dječaci Rudi Rogale iz OŠ Dragutina Domjanića iz Zagreba, drugi je Marko Niemčić iz OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca, dok je treći bio Vid Sente iz OŠ Sveti Križ Začretje. 


Pobjednike natjecanja, dvije djevojčice i dva dječaka, Hrvatski autoklub u rujnu ove godine vodi na europsko natjecanje koje se održava u Parizu u Francuskoj.

Izvor: HAK

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE