Skakanje s padobranom u organizaciji Aerokluba Međimurje: Ludo i nezaboravno iskustvo!

Nebo iznad Pribislavca danas su “okupirali” skakači padobranom iz aviona u organizaciji Aerokluba Međimurje. Ovo je prva takva manifestacija u Europi nakon korone.

Oni najhrabriji digli su se iznad 4000 metara, te uz tandem instruktore skočili u oblake. Nevjerojatno iskustvo pratili smo iz prve ruke, te tako snimili cijelu obitelj iz Vratišinca, Dubravku Radiković, Jana Železnjaka i Dušana Rosića, te Iliju Ambruš koji su doživjeli ovo neponovljivo iskustvo.

Napeta atmosfera vlada je u avionu tik prije skoka, a novopečeni skakači u 15 minutnoj edukaciji naučili su u kojem im obliku mora biti tijelo prilikom skoka, a kako prilikom prizemljenja. U trenutku skoka baš i nisu imali mogućnost odustajanja, a više detalja ispričao nam je tandem instruktor Igor Šteinglin iz Čakovca koji se padobranstvom aktivnost bavi od 1993. godine. Adrenalin mu nije strani pojam, a iza sebe ima toliko skokova da ih više ni ne broji.

-Prošle godine smo padobranstvo ponovno aktiviralo, interes i dalje jako veliki. Ovo je prvi ovogodišnji vikend skakanja. Danas i sutra trebalo bi skočiti više od 60 tandem putnika, ljudi koji prvi puta u životu će ovo probati. Čak 70 posto skakača je iz Međimurja, rekao je tandem instruktor Igor Šteinglin.

Današnje adrenalinsko prijepodne donosimo u nastavku!

Foto, video: Dora Vadlja

Ostavi komentar