Učenici OŠ Tomaša Goričanca sudjelovali na projektu borbe protiv plastike u Lieru

Erasmus plus projekt Deplastify the Planet približava se kraju. Realizirana je završna mobilnost u školu SCG u Lieru u Belgiji, a na njemu su sudjelovali i učenici iz OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice.

Koordinatorica projekta Manuela Stričak i učiteljica Mateja Čerepinko zajedno su s petero učenika OŠ Tomaša Goričanca: Vili Markač, Zara Jevtić,Vana Gal, Mia Medvedec i Rena Rušanec, sudjelovale u zanimljivim završnim projektnim aktivnostima.

Na putu su upoznali organizaciju nastave u školi i nastavne sadržaje u pojedinim predmetima. Zanimljivo je bilo čuti da gotovi svi učenici i učitelji u školu dolaze biciklom.

Ovo je bila zadnja, šesta mobilnost i učenici partnerskih škola iz Austrije, Španjolske, Arube, Portugala i domaćina Belgije imali su priliku vidjeti sve realizirane projektne aktivnosti u protekle dvije godine.

Osim gradića Liera u kojem je škola domaćin posjetili su Brussels i Antwerpen. Posebno zanimljivo bilo je u Europskom Parlamentu gdje su na kratkom predavanju upoznali način glasovanja. Od ostalih aktivnosti najviše im se dojmila vožnja kajakom i šetnje prekrasnim parkovima.

Posebno svečana bila je večer na kojem je bio predstavljen strip Plastica’s Revergen koji su zajednički osmislili i realizirali svi učenici sudionici u projektu uz profesionalni tim iz Belgije.

Foto i izvor: Patricija Husajina

Erasmus OŠ Tomaša Goričanca Erasmus OŠ Tomaša Goričanca Erasmus OŠ Tomaša Goričanca Erasmus OŠ Tomaša Goričanca Erasmus OŠ Tomaša Goričanca

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE