Veljko Kajtazi: Romi žele raditi, dajte im priliku!

U Velikoj vijećnici Međimurske županije župan Međimurske županije Matija Posavec održao je radni sastanak sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem na kojem je, između ostalog, bilo riječi o prijedlogu izdavanja vaučera za socijalu.

Nakon sastanka Veljko Kajtazi dao je izjavu za medije:- Smatramo da ova inicijativa poticajno šteti svim građanima koji koriste sustav minimalne zajamčene naknade. Smatramo da bi primjena takvog modela dodatno isključila romsku zajednicu jer za opstanak i uključivanje Roma u zajednicu nije dovoljno samo osigurati hranu.

U nastavku je kazao da postoje određene institucije koje moraju moraju pokrenuti određene postupke protiv pojedinaca koji zlouporabe naknadu.

Ja postavljam drugo pitanje, zar  treba uvesti 60 tisuća radnika iz Ukrajine i Albanije. Nama to ne treba, a s druge strane imamo zdrave i sposobne Rome u ovoj Županiji. Što jedinice lokalne samouprave rade po tom pitanju? Romi žele raditi, dajte im prilike! Dajte im mogućnosti! Dok se to ne promijeni, nema napretka– naglasio je između ostalog Kajtazi.

 

Ostavi komentar