FOTO: Vandali po treći put spalili Selničkog pikača

pikač
Miljenko Vrančić, predsjednik sekcije Pikač KUD-a Selnica, ispred metalne konstrukcije Pikača

Nisu prošla ni puna dva puna mjeseca otkako je na ulazu u mjesto ponovno postavljen Pikač, a vandali su noćas opet, po treći put, zapalili prepoznatljivi simbol Selnice.

Izvanredna promocija Pikača kojeg je utjelovio Miljenko Vrančić tijekom emisije Lijepom našom očito zlobnike boli, ali neće pobijediti. Pikača je vidio cijeli svijet, postao je brend i Selnice i Međimurja-kazao nam je u razgovoru načelnik Selnice Ervin Vičević nakon što je saznao da su Pikača piromani ponovno zapalili.

Skulpturi od slame, nažalost, nije bilo spasa ni ovog puta. Preživio je 51 dan. Za sada nije poznato tko je bio počinitelj  trećeg zapaljenja. Ubrzo nakon dojave o ponovnom zapaljenju pikača pozvana je policija koja obavlja očevid.

Od Pikača je ostala samo metalna konstrukcija

Više-manje se zna tko je zadnja dva puta spalio Pikača i jasno je da su to članovi obitelji s područja općine. Nakon drugog spaljivanja policija je počinitelja(lje) prijavila DORH-u i podigla kaznenu prijavu. Općina će tek po početku saslušanja službeno saznati imena počinitelja– napomenuo je načelnik Vičević, koji je uz predsjednika sekcije Pikač KUD-a Selnica Miljenka Vrančića izašao na mjesto ovog nemilog događaja.

Mještani su nam dojavili o ponovnom zapaljenju našeg Pikača. Ovo nema veze s pameću, to su učinili nepromišljeni umovi. Uložili smo toliko truda i rada da bi ga ponovno postavili-kazao nam je nemoćno Miljenko Vrančić.

Kako saznajemo, u tijeku je bio postupak postavljanja video nadzora kod skulpture Pikača. Obavljeni su bili razgovori s djelatnicima MUP-a , kontaktiran je bio i potencijalni izvođač radova i kroz 15-ak dana očekivala se suglasnost MUP-a.

Očito je paljenje Pikača nekom bolesnom umu veliko zadovoljstvo. Ljudskoj gluposti nema kraja, a nažalost, ni spasa- komentar je Bosiljke Oletić.

U ožujku su članovi KUD-a Selnica postavili skulpturu Pikača

Ostavi komentar