Bivši trener Slavena nahvalio Zvonareka: Nijemcima sam rekao da je on novi Modrić

Koliko samo pohvala dobio je Lovro Zvonarek nakon prvijenca za Bayern u susretu u kojem je započeo utakmicu u početnom sastavu.

U petak u večernjim satima, prije nego se uopće znalo gdje će Zvonarek biti u nedjelju, na popularnom Podcast Inkubatoru gostovao je Tomislav Stipić, trener koji je Zvonareka pozvao u prvu momčad Slaven Belupa te ga odveo na probu u minhenski Bayern.

Zvonarek je kod Stipića debitirao 11. svibnja 2021. sa 16 godina i 5 dana, a nekoliko dana kasnije postigao je i prvijenac koji je Varaždin poslao u niži rang.

U popularnom Podcastu Stipić je detaljnjije objasnio odnos sa Zvonarekom.

– Tada sam direktoru predložio da sa mnom treniraju najtalentiraniji igrači iz škole nogometa, a zatim ih pošaljemo na probu u Njemačku gdje imam sjajne kontakte. Danas je popularno prodavati mlade već sa 16 godina pa sam i ja to predložio klubu. Odigrao sam jednu od ključnih uloga u prodaji Lovra Zvonareka koji je postao najmlađi strijelac u HNL-u. Njegova priča je interesantna, a išlo mu je u prilog što smo u klubu bili svi ujedinjeni. Pratili smo rad škole, zapazili Lovru kojega sam kasnije odveo na pripreme u Medulin. Nakon par treninga vidio sam da dečko ima nešto – ne boji se dribling, duel, zapažanje, radne sposobnosti, a i uvijek je bio nasmijan što me oduševilo. Svaki dan sam si govorio da on ima nešto. Jednog dana dao sam zadatak Jeffrenu (bivši igrač Barcelone) koji je dva tjedna iz igračke perspektive pratio Lovru Zvonareka. Jeff je to napravio odlično, a rekao mi je da je to to. Na osnovu analize i svega ostaloga, dečka sam posjeo u autu te ga odveo u Minhen. Tamo sam imao dobre kontakte i odveo ga u Njemačku, uz podršku skromne obitelji. Čak sam ga prije svega odveo u Mcdonalds kako bi se još opustio jer to što ga je tamo čekalo, još nije doživio. Dao sam mu smjernice, pratio ga te je prošao sva njihova testiranja. Tamo su mi rekli, Tomislave, tu je bilo 1000 klinaca na probi, ali nitko nije prošao. Tada sam mu rekao, ja imam dijamanta i on će sigurno proći. Ja garantiram za njega. Nakon 15 dana došla je milijunska ponuda, a sve ostalo je povijest. Stavio sam ga protiv Varaždina, a on kao dečko iz susjedne županije zabije im pogodak. I danas smo u kontatku, dao mi je i ulaznice za utakmice. Nijemcima sam rekao da je on novi Luka Modrić i nadam se da će sada imati veliku minutažu. Što se tiče sljedeće sezone, treba vidjeti gdje će biti on u novoj sezoni. Vjerujem da može ostati u Bayernu, ali možda bi bo i dobar korak da ode negdje na posudbe. Momčad 2. Bundesliga. To bi njemu potpuno odgovaralo, kazao je Tomislav Stipić.

U razgovor se uključio i legendarni Silvio Marić koji je također nahvalio kvalitete dečka iz Preloga.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE