10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

U Međimurskoj županiji 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 62 osobe se oporavile

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je o najnovijim podacima vezanim uz koronavirus. Priopćenje donosimo u nastavku:

– Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata uzeto je 516 uzorka. Evidentirana su 102 nova slučaja na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavile su se 62 osobe. Do sada je ukupno uzeto  16 902 uzorka. Broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1081. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno se oporavilo 1623 osoba. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID-19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 19,7%.

Sedam pacijenata na respiratoru

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 66 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 15 hospitalizirano unutar 24 sata. Na respiratoru se nalazi 7 pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je 1 preminula COVID-19 pozitivna osobe, ženska osoba stara 88 godina s dodatnim teškim kroničnim bolestima. U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 pozitivno je 5 liječnika i 18 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 4 liječnika i 14 medicinskih sestara.

Naručena još 3 respiratora

Za Županijsku bolnicu Čakovec naručena su još tri respiratora. Dva je osigurala Međimurska županija, dok će jedan respirator osigurati Grad Prelog.

Na jutrošnjoj koordinaciji s ravnateljima zdravstvenih ustanova u prostorima Međimurske županije zaključeno je kako će se, uz postojeći sustav patronaže, kućne njege, pozivnog centra, formirati mobilni zdravstveni timovi koje će činiti liječnici, medicinske sestre i zdravstveni radnici u svrhu obilaska građana na terenu, s osobitom pozornošću prema starijim i samačkim domaćinstvima.

Dodatni šatori za briseve na parkiralištu u Svetojelenskoj

Brisevi se i dalje uzimaju na parkiralištu u Svetojelenskoj ulici gdje će se postaviti i grijani podovi te dodatni šatori. Uzimaju se brisevi i iz automobila, no apeliramo da taj način prvenstveno koriste starije osobe, osobe s invaliditetom i djeca zbog sprječavanja prekomjerne gužve. Dolazak na parkiralište u Svetojelenskoj je moguć i s ulice Ivana Gorana Kovačića (ulica gdje je glavni ulaz u bolnicu), a ne samo s državne ceste Čakovec-Šenkovec.

Svi građani koji trebaju informaciju ili savjet vezan uz SARS-CoV-2 mogu kontaktirati Pozivni centar na broj 040 386-835, svakodnevno od 8:00 do 20:00 sati, uključivo subotom i nedjeljom. Pozivni centar ima i Dom zdravlja Čakovec na broju 040 372-372, koji je dostupan od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15 sati na koji se, također, mogu dobiti sve informacije.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE