18.8 C
Čakovec
Petak, 2 lipnja, 2023

Grad Čakovec nabavlja respirator za oboljele od koronavirusa

Zbog opetovanih molbi zaposlenika Županijske bolnice Čakovec koji rade s oboljelima od koronavirusa, Grad Čakovec kupit će respirator i dodatnu opremu. Ova oprema nabavljena je temeljem Odluke gradonačelnika, a plaćena je iz Gradskog proračuna.

Osim samog uređaja koji omogućava ventiliranje bolesnika, nabavit će se i maske svih veličina za djecu i odrasle koje se koriste s uređajem. U Županijsku bolnicu doći će i 15 komada grijanih cijevi za ventilaciju pacijenata sa svim potrebnim priborom za rad. U sklopu ove donacije bolnici će se dati i 10 komada senzora protoka za djecu i odrasle, kao i nazalne kanule raznih promjera. 

Kompatibilni uređaji i oprema istog proizvođača, već se koriste u našoj bolnici, tako da se zaposlenici za rad na njemu neće trebati dodatno educirati.

Prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača epidemiološka situacija u Međimurju nije dobra, sve veći broj naših sugrađana treba bolničko zbrinjavanje. Kako bi se izbjegao scenarij kojeg se svi pribojavaju, a u kojem svi oboljeli neće moći dobiti potrebnu medicinsku skrb, odlučio je da se za potrebe čakovečke bolnice takav uređaj kupi i iz gradskog proračuna.

Respirator bi u čakovečku bolnicu trebao stići do kraja tjedna te će se odmah moći koristiti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,587FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE